Akadály

2023.06.10. 08:17

Esőprotokollt kellett bevezetni a tatai Európa-bajnokságon

Annyi eső esett, hogy külön szabályt kellett hozni a tatai OCR Európabajnokság szombati versenynapjára.

Kemma.hu

A tatai OCR Európa-bajnokságon esőprotokollt vezettek be az időjárás miatt

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

AZ OCR Európa-bajnokság szervezői pénteken késő este hozták nyilvánosságra, hogy a felhőszakadások miatt megváltoztak a szabályok a 10-i, 12 kilométeres standard pályán, valamint az OCR100 kvalifikációs köreiben. Az esőprotokoll értelmében minden felfüggesztett akadályon kötelező az első fogás használata is,vihar, villámlás esetén pedig megállítják a versenyt. Az időjárási viszonyok miatt a szervezők egyébként jogosultak bizonyos akadályok eltávolítására vagy módosítására is. A 12 kilométeres távon bő félszáz akadályt kell leküzdeniük egyébként az indulóknak.

Arról, hogy a 11-i versenynapon is érvényben lesz-e az esőprotokoll, 10-én este döntenek majd. Az eredményeket viszont online is lehet követni. Fontos azonban tudni, hogy szombaton útlezárásra is kell számítani, a versenyzők ugyanis a tatai edzőtáborból az Öreg-tóra is lemennek és megkerülik azt, mielőtt visszatérnek a versenyközpontba. A Baji út, Vértesszőlősi út és a Wass Albert utca kereszteződéseiben, szakaszosan fogják lezárni az utat, 8:30-ról, amíg tart a verseny. 

Az első versenyzők 8:30-kor rajtolnak majd, nyolcas csoportban, az utolsó ilyen kör pedig 15:15-kor indul a tervek szerint. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában