Kézilabda

2023.05.26. 20:30

Sikerrel zárta a szezont a MOL Tatabánya KC

Ahogy az szinte borítékolható volt a Dabas ellen elbukott Magyar Kupa bronzérem után, óriási csatát hozott a Tatabánya vendégszereplése. Végül a Kék Tigrisek, ha némi nehézség árán, de behúzta a záró fordulóban is a két pontot, ezzel véve revánsot a kupafiaskóért...

Petrik József

A csapat a legfontosabb célt elérte a bajnoki bronzéremmel

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda NB I., férfi, 26. forduló
Dabas KC – MOL Tatabánya KC 28-29 (12-13)
OBO Aréna, Dabas, 500 néző, vezette: Horváth P., Marton B.
Tatabánya: Nagy B. – Rodríguez 8, Maras 1 (1), Vilovszki 2, Ubornyák 3, Győri M. 2, Ugalde 5. Csere: Székely M. (kapus), Ancsin 2, Peric 1 (1), Obradovics, Pergel 5, Hornyák B., Krancz, Bodor, Edwards. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Az eredmény alakulása, 4.p.: 2-1, 10.p.: 3-6, 17.p.: 8-9, 27.p.: 12-10, 29.p.: 12-12, 34.p.: 12-17, 46.p.: 20-21, 51.p.: 24-27, 56.p.: 27-27, 59.p.: 28-28.
Kiállítások: 2, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, illetve 3/2.

Mondhatni az első játékrész derekáig valószínűleg úgy alakultak, ahogy azt a vendégek eltervezték. Az első percektől eltekintve ugyanis a Kék Tigrisek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és dominálták is a mérkőzés ezen szakaszát, mivel két-háromgólos előnyre tettek szert. Aztán kissé megtört a Tombor-legénység lendülete, és a házigazdák átvették a vezetést. A félidő utolsó perecei azonban a tatabányaiaknak jöttek ki jobban, így minimális előnnyel térhettek pihenőre.

Szünet után – némi túlzással – úgy jöttek ki az öltözőből a Kék Tigrisek, mintha vért ittak volna. Szinte állva hagyták vendéglátóikat, és pillanatok alatt négy-öt gólra növelték a vezetésüket. Ám, ahogy telt-múlt az idő, a dabasiak egyre inkább magukra találtak, miként tették ezt az előző félidőben is. A negyvenedik perc tájékán már ismét ott lihegtek a „bányászok” nyakában… Ettől kezdve fej-fej mellett haladt a két együttes, mivel egy-két gólra olvadt a Tatabánya előnye. Sőt, ahogy közeledett a véghajrá, annál szorosabbá, izgalmasabbá vált a találkozó. Három perccel a meccs lefújása előtt még „ismeretlen” volt a győztes kiléte… Végül a Tombor-csapat csak behúzta a két pontot. Tegyük hozzá, nem érdemtelenül.

Sibalin Jakab, a Tatabánya edzője: - Nem volt könnyű mérkőzés, annak ellenére, hogy egész héten igyekeztünk fenntartani a srácokban a kellő koncentrációt a már biztos harmadik hely okán. De sokat hibáztunk. Azt is mondhatnám, hogy csupán öt-hat percet játszottunk jól. Ám az külön öröm, hogy egy ilyen nehéz idényt bronzéremmel és győzelemmel zártunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában