Judo

2023.05.15. 11:41

Remekeltek a tatabányaiak a junior judo országos bajnokságon

A Tatabányai Sport Club és az Ippon Judo SE Tatabánya versenyzői is képviseltették magukat, ahonnan több aranyéremmel, illetve dobogós helyezéssel tértek haza.

Kemma.hu

Szombaton Cegléden rendezték meg az országos judo junior bajnokságot, ahol a TSC és az Ippon Judo SE Tatabánya versenyzői is képviseltették magukat.

A Tatabányai Sport Club kilenc versenyzővel vett részt: négy junior és öt ifjúsági korú versenyzőjük közül kettő a döntőig menetelt, és három érmet szereztek, köztük Kunyik Botond szereplésével, aki junior magyar bajnok lett. Ezen kívül két versenyzőjük pontszerző helyen végzett, így a fiatal csapat az éremtáblázat ötödik helyét szerezte meg.

Még ennél is sikeresebben szerepelt az Ippon Judo Tatabánya SE, mivel az MTK és a Budapesti Honvéd mögött harmadik helyen végeztek az éremtáblázaton, és ezzel a legeredményesebb vidéki egyesület lett. Négy indulójukból kettő országos bajnoki címet, egy pedig ezüstérmet szerzett.

A 73 kilogrammban Szabó Áron a felnőtt országos bajnoki cím mellett a junior országos bajnokságot is magabiztosan nyerte. Miklósvölgyi Dániel pedig a súlycsoport váltást követően sikeresen debütált a 90 kilogrammos kategóriában és szerzett aranyérmet. 

Krüpl Georgina ezúttal egy súlycsoporttal feljebb versenyzett, mivel jövő héten az ifjúsági Európa-kupán indul. Gina azonban egészen a döntőig menetelt a juniorok között, így ezüstérmes lett. Stopp Patrik pedig egy győztes meccs után a későbbi ezüstérmestől szenvedett vereséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában