Világnap

2023.05.19. 07:44

Minden a tájfutásról szólt az Öreg-tónál

A Gerecse Tájfutó Klub a sportág világnapjához csatlakozva várta az érdeklődőket az Öreg-tó partján.

Kemma.hu

Délelőtt az iskolásoké volt a terep

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

Tatán is csatlakoztak a tájfutó világnap eseményeihez csütörtökön. Noha az időjárás mindennek volt mondható, csak kegyesnek nem, a Gerecse Tájfutó Klubhoz mégis mintegy 250-en csatalkoztak az Esterházy-kastély előtti téren. Mint Facebook-oldalukon írják, úgynevezett mátrix- és parktájfutás pályákon mutatták be a sportág szépségeit, és többen többféle pályát is teljesítettek annak ellenére, hogy a csúszós fű nem volt a résztvevők barátja. Délelőtt az iskolás korosztályé volt a főszerep, de volt aki a családjával délután is visszatért, a napot pedig a klub edzése zárta. Ők a hétvégi diákolimpiai döntőre is készülnek.

Az Öreg-tó partján várták az érdeklődőket tájfutás világnapja
Az Öreg-tó partján várták az érdeklődőket
Fotó: V. B.  / Forrás: 24 Óra

Országszerte május 17-23. között szerveznek számtalan programot a világnap alkalamából. 18 város majd' 30 eseménnyel várta és várja az érdeklődőket. Többek között Ajkán, Zsámbékon, Veszprémben, Salgótarjánban, Egerben is voltak a tataihoz hasonló programok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában