Európa-bajnokság

2023.05.28. 11:44

Egy tusra voltak az aranytól, de az ezüst is szépen csillog Kovács Gergelyék nyakában

Ezüstérmes lett a magyar férfi párbajtőr válogatott a budapesti U23-as Európa-bajnokságon. A csapat tagja volt a Tatabányai SC színeit képviselő Kovács Gergely is.

K. D.

Az ezüstérmes csapat

Forrás: Hunfencing

Fotó: Hunfencing

A tizenhat között a válogatott a finnekkel vívott, akiket magabiztosan vertek 45:26-ra. Később az ukránok következtek, itt 45:37-re bizonyultak jobban a magyarok. A négy között a svájciakkal kerültek szembe, akiket 45:40-re győztek le.

A franciákkal vívott döntő igazán izgalmasan alakult, ám nem a mieink örülhettek jobban a végén. Ahogy a hunfencing.hu írja, a magyarok egy perccel a vége előtt öt tussal, szűk hat másodperccel a befejezés előtt két találattal vezettek. A franciák ekkor piros lappal egyenlítettek, majd a hosszabbításban 40:39-re megszerezték a győzelmet. A csapat tagjai Kovács Gergely mellett Somodi Soma, Osman Maruan és Keszhelyi Zsombor voltak.

Az U23-as Európa-bajnokság jól alakult vármegyei párbajtőrözőink számára. Gnám Tamara egyéniben és csapatban is kiválóan teljesített, előbbiben a hetedik, utóbbiban a negyedik helyen végzett. Kovács Gergely egyéniben 17. lett, míg csapatban ezüstéremnek örülhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában