Kézilabda

2023.05.08. 18:13

A helyes úton jár a KVSE

A Komárom sima győzelmet aratott az Orosháza ellen

Kun Attila

Ogonovszky Eszter kiemelkedő teljesítményt nyújtott

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, NB I. B, női, 27. forduló

Komárom VSE–Orosházi NKC 30-22 (15-14)

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 50 néző, vezette: Benya-Hantos D., Kovács K.

Komárom: Kubina – Gengeliczky 3, Karalyos, Ács, Világos 6, Ogonovszky 13, Orbán. Csere: Sándor-Györkös (kapus) 1, Bízik 3/3, Gerencsér 4, Szabó-Kovacsicz, Tarjányi, Gál, Póczik, Temes. Vezetőedző: Neukum Tamás.

Hétméteresek: 3/3, illetve 0.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Az eredmény alakulása: 8. perc: 1-4, 11. p.: 3-7, 27. p.: 13-11, 36. p.: 18-15, 49. p.: 24-21, 58. p.: 29-21.

A találkozó előtt a KVSE anyák napja alkalmából egy szál virággal köszöntötte a csapatban játszó édesanyákat, illetve egy csokor virággal búcsúzott az aktív játéktól a szezon végén visszavonuló Karalyos Orsolyától, Orbán Adrienntől és Tarjányi Szilviától.

Nem kezdte jól a mérkőzést a rengeteg hibával játszó Komárom, így Neukum Tamásnak hamar időt kellett kérnie, ami viszont használt a csapatnak. A KVSE védekezése elkezdett összeállni, és miután a támadójáték is jól működött, a házigazda fordítani tudott és előnnyel mehetett a nagyszünetre.

A második félidőben a KVSE fokozatosan növelte előnyét, két perccel a vége előtt egy 5-0-s rohamot követően már 29-21-re is vezetett. A végeredményt a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Ogonovszky Eszter állította be másfél perccel a vége előtt. A szezonbeli utolsó hazai meccsét játszó Komárom megtartotta negyedik helyét.

Neukum Tamás: – Bár sok hibával kezdtük a mérkőzést, a hozzáállással és a küzdeni akarással nagyon elégedett vagyok, ez a helyes út. Ez a teljesítmény előremutató volt, ebből lehet tanulni. Bár voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények, elsősorban csapatként nyertük meg a mérkőzést. 

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában