Eredmények

2023.04.11. 15:20

Remekeltek az év első duatlon versenyén az esztergomi triatlonosok

Ötödik alkalommal rendezték meg a Veresegyházi Város-Duatlont, egyedülálló hangulatú duatlon ranglista versenyt, melyen szép eredményeket értek el az Esztergomi Triatlon Klub (ETK) versenyzői, sőt dobogós helyezések is születtek.

W.P.

Érmekből is akadt bőven a verseny végén

Forrás: Esztergomi Triatlon Klub

A klub beszámolója szerint időjárás tekintetében szinte mindenben volt részük a sportolóknak a nap folyamán. A legkisebbek még csípős reggeli időben rajtoltak el, a nap folyamán sütött a nap, ami kedvezett az egyre nagyobb korosztályok képviselőinek. Késő délután pedig megérkezett a szél, ami megnehezítette a férfiak sprint versenyét. A biciklis pálya kanyarokat, kisebb emelkedőket, lejtőket is tartalmazott, gyakorlatilag technikás útvonal várta a résztvevőket.

Az Újonc 1 kategóriában Szabó Ármin 5. helyen végzett. Az Újonc 2 mezőnyben Blonszki Nina bronzérmet szerzett, Szalkay Zsuzsanna 5., Sallai Enikő 13., Nádudvari Réka 14., Berczeli Eszter 15., Molnár Gréta 17., Pörsök Anna 30. lett.

Jól szerepeltek a fiatal triatlonosok
Jól szerepeltek a fiatal triatlonosok
Forrás: Esztergomi Triatlon Klub

A gyermekek között Gergely Soma 4., Zámbó Liza 5., Czibula Bertalan 9., Kiss-Lindscheidt Aida 20., Horváth Bertalan 22., Hegedűs Ábel 27. helyen zárt. A serdülő kategóriában Gergely Mátyás a 6., Zámbó Benedek a 12., Czibula Mátyás a 22., Pörsök Mihály a 33. helyet szerezte meg. A lányok közül Bartal Zsófi a 6., Horváth Borbála a 7., Nádudvari Sára 12., Miszlai Míra 13. helyen fejezte be a versenyt. Gönczi Zsófia úgy lett 21., hogy egy technikai hiba miatt 90 másodperces büntetést kapott.

Az ifik között induló Szabó Mihály egy bukás miatt nem tudta befejezni a versenyt, a Felnőtt 3 kategóriában Orbán Anna ezüstérmet szerzett. Az Újonc korosztályban csapateredményt is hirdettek, az A csapat (Blonszki Nina, Szalkay Zsuzsanna, Sallai Enikő) aranyérmes, míg a B csapat (Nádudvari Réka, Berczeli Eszter, Molnár Gréta) bronzérmes lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában