Szabadidősport

2023.04.20. 21:02

Négy év után tértek vissza Gerlingenbe vármegyénk futói

Harminc tatabányai és tatai futó indult a németországi versenyen.

Kun Attila

Vármegyénk küldöttsége a rajt előtti pillanatokban

Forrás: beküldött

Immár 36. alkalommal rendezték meg Tata testvérvárosában, a németországi Gerlingenben a már hagyományos Solitude-futást. A tataiak és a Tatabányai Sprint Futóklub tagjai legutóbb 2019-ben vettek részt ezen a futáson, mivel 2020-ban és 2021-ben a pandémia miatt nem rendezték meg, tavaly pedig csak hazai versenyzők vehettek részt rajta. 

A versenyzők a gyerekfutáson kívül az 5, 10 és 21 km-es távok között választhattak a nem éppen könnyű hegyi terepen. A tatabányai sprintesek és a tataiak immár 33. alkalommal, ezúttal 30 versenyzővel tettek eleget a helyi szervezők, valamint Dirk Oestringer gerlingeni polgármesterének meghívásának és nagyszerűen szerepeltek a különböző távokon. A gerlingeni futók egyébként minden év augusztusában a Tatai Minimaratonon viszonozzák a tataiak látogatását. A tataiak és a sprintesek mint mindig, ezúttal is nagyszerű három napot töltöttek el Gerlingenben. 

A magyar küldöttség ezúton is köszönetet mond Palágyi Bélának és Erich Gscheidlének, akik hosszú évek óta szívükön viselik és nagyban segítik a magyar csapatot Gerlingenben, emellett a város vezetésének és a helyi KSG klub minden tagjának, akik ezúttal is nagyszerűen rendezték meg a versenyt, amelyen 1560 futó vett részt. Gerlingen polgármestere a búcsúvacsorán meghívta a csapatot a jövő évi gerlingeni futásra.

A Tatabányai Sprint Futóklub április 30-án Tatán rendezi a Galbicska Péter Emlékfutást, ami a klub első rendezvénye lesz ebben az évben. Ezen a rendezvényen a klub alapításának 40 éves évfordulóját is megünneplik.

A magyar küldöttség eredményei korosztályonként: 5 km: 1. Lamatsch János, 2. Crisán Máriusz; 10 km: 1. Bánszky Mariann és Fügi Edit, 2. Karácsonyi Erzsébet és Kovács András; 21 km: 1. Bozó Pál, 2. Dobó Kata, 3. Vígh Péter.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában