Párbajtőr

2023.02.17. 17:30

Tatabányai vívókért is szoríthatunk - ők utaznak a tallini Európa-bajnokságra

Jövő hét kedden veszi kezdetét a tallinni kadet és junior Európa-bajnokság. A válogatottba került két, februárban a Tatabányához igazolt fiatal párbajtőröző, Kovács Gergely és Salamon Réka.

K. D.

A kiutazó csapat. Tallinnban is: hajrá, magyarok!

Forrás: hunfencing.hu

A kiutazó értekezleten Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a hunfencing.hu-nak elmondta, a korosztály fő célja az Európa-, majd a világbajnokság, ám biztos abban, hogy többen is lesznek olyanok, akik a közelgő, párizsi olimpiai kvalifikációs sorozatban is érintettek lesznek.

Az eseményen jelen volt Tamás Henriette főtitkár és Boczkó Gábor szövetségi kapitány is. Utóbbi ismertette mindenkivel a tudnivalókat, és az utazás részleteit. A válogatott több részletben utazik, az első csoport vasárnap kel útra, adta hírül a Magyar Vívószövetség. 

Kovács Gergely és edzője, Kovács László
Kovács Gergely és edzője, Kovács László
Fotós: Magyar Vívószövetség / Forrás: Magyar Vívószövetség

Kovács Gergely legutóbb a bázeli junior világkupán remekelt, egyéniben ezüstérmes, csapatban pedig aranyérmes lett. Salamon Réka pár hete az isztambuli junior világkupán legjobb 32-be jutott egyéniben, a csapattal pedig a hetedik helyen zártak. Az Európa-bajnokságon ott lesz a tatabányai Partali Csaba is, a junior női párbajtőrözők válogatott edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában