Revans

2023.02.12. 16:34

Győztesen kezdte a tavaszi hadjáratot az Opus Tigáz Tatabánya

Az NB III. 21. fordulójában az az Érd érkezett Tatabányára, amely egyedüliként egyszer már elverte a Bányászt. Most aztán jött a revans...

Herczeg István

Opus-Tigáz Tatabánya-Érdi VSE

Fotó: Novotni Ákos

A téli pihenőt követően újra pályán volt a Tatabányai SC, azonban immáron új névvel, és új célokkal. Az Opus-Tigázzal kötött szerződést követően immár Opus Tigáz Tatabánya névvel játszott a csapat, az ellenfél pedig a Pest megyei Érdi VSE volt. Gyürki Gergely fiait fűtötte a bosszúvágy, hiszen az Érd volt az egyetlen csapat a bajnokságban (még a második fordulóban), amely legyőzte a kék-fehéreket. 

Az első játékrészben javarészt mezőnymunka fojt, de mindkét kapusnak kellett kapaszkodnia egy-egy lövés után. A térfélcserét követően egyre jobban kirajzolódott, hogy ez egy egygólos mérkőzés lehet, és végül az is lett. Szegő szögletét a 70. percben Krupánszki lőtte a kapuba, ezzel a Tatabánya megszerezte a vezetést. Mint később kiderült, ez nem csak a vezetést, de a három pontot is jelentette, hiszen több gólt nem hozott a találkozó. Ezzel a Tatabánya továbbra is vezeti a bajnokságot, ám a pontkülönbség nem nőtt, hiszen a Veszprém és a Nagykanizsa is nyerni tudott - utóbbi ráadásul 7-0-ra. 

NB III., Nyugati-csoport, 21. forduló
Opus Tigáz Tatabánya-Érdi VSE 1-0 (0-0)
Tatabánya, vezette: Szommer A. (Szabó D., Dobos D.)
Tatabánya: Lóth Péter - Hajas (Hadobás, 82.), Krupánszki, Székely, Katona - Kovács I., Szegleti, Forró (Kocsis, 61.) - Molnár T., Árvai, Szegő (Németh, 93.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Érd: Kertész Ferenc - Gubacsi, Fülöp, Pallagi, Gajda, - Pál (Csoma-László, 92.), Morvai, Révész (Kincses, 71.), Göblyös, Farkas, - Szabó Richárd. Vezetőedző: Ebedli Zoltán.
Gólszerző: Krupánszki (70.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában