Diákolimpia

2023.02.03. 17:54

Aranyosak a komáromi jókais lányok

A komáromi Jókai Mór Gimnázium mindkét lánycsapata aranyérmet szerzett a floorball kispályás diákolimpia országos döntőjének első játéknapján.

K. D.

A komáromi Jókai Mór Gimnázium VI. korcsoportos csapata az eredményhirdetésen. Balra Pőcze László testnevelő, jobbra dr. Molnár Attila polgármester

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Kilencvenhat csapat vesz részt az idei floorball kispályás diákolimpia országos döntőjében, amelynek házigazdája az idén Komárom. Az első játéknapon a középiskolás korosztályokhoz tartozó együttesek ütötték a lyukacsos labdát, szombaton és vasárnap pedig az általános iskolások foglalják el a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda csarnokát.

Megyénk gárdái már pénteken kitettek magukért, ugyanis a komáromi Jókai Mór Gimnázium V. és VI. korcsoportos lánycsapatának tagjai aranyérmet szereztek, mellettük a szintén komáromi Kultsár István Technikum és Szakgimnázium legényei ezüstérmet, míg az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola fiai bronzérmet érdemeltek ki.

Az első eredményhirdetésen a díjátadók között láthattuk dr. Molnár Attila polgármestert is, aki 25 évvel ezelőtt az azóta nemzetközi sikereket is elérő Szőnyi Palánkdöngetők Köre egyik alapítója volt. A város vezetője köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy az ország minden részéből érkezett diákok és felkészítőik igazi közösségi élménnyel utaznak majd haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában