Labdarúgás

2022.12.01. 13:00

Nyolc éve futballoznak a helyi óvodások Bajon

Jól működik az ovifoci Bajon, a helyi egyesület segítségével gyermekekben és felszerelésben sincs hiány.

Kun Attila

Tóth Bence (hátsó sor, balról), Csontos Nóra és Végh László a gyermekekkel

A közelmúltban a helyi egyesületnek, a Baj KSE-ek, valamint a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) köszönhetően újabb felszerelésekkel gazdagodott a Baji Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde, amely részt vesz az MLSZ óvodák és általános iskolák számára szervezett intézményi programjában. A helyi óvodában Végh László edző irányításával 2014 februárjában kezdték meg a labdarúgó-képzést, amely azóta hivatalossá vált az intézmény és a Baj KSE között kötött partneri megállapodásnak köszönhetően. 

– Heti egy alkalommal, délutánoként tartunk edzést az intézmény ovifoci-pályáján, vagy a tornaszobában. A gyermekek később a Baj KSE igazolt labdarúgói lehetnek. Az MLSZ-től ezúttal labdákat, kapukat, koordinációs létrát, jelzőpólókat és kompresszort kapott az óvoda, míg a helyi egyesület Zombori Zoltán szakosztály-vezetőnek köszönhetően mezeket, nadrágokat és sportszárakat vásárolt az intézménybe járó ifjú labdarúgóknak– tudtuk meg Végh Lászlótól, a Baj KSE utánpótlás-edzőjétől, aki immár nyolc éve foglalkozik a helyi óvodásokkal. Munkáját Tóth Bence segíti, aki ugyancsak a helyi egyesületnél tevékenykedik.

– Öt óvodai csoportunk van, változó létszámmal 10-15 gyermek futballozik nálunk. Délelőttönként az intézmény pedagógusai is foglalkoznak a fiatal futballistákkal. Jó a kapcsolatunk a helyi egyesülettel, már több, mint 50 fiatal kerül ki az ovifoci-programból, akik aztán a Baj KSE labdarúgói lettek. A felszerelést az MLSZ-től kapjuk minden évben, a legújabb mezeket, nadrágokat és a sportszárakat pedig az egyesület biztosította. A szülők szeretik az ovifocit, hiszen amellett, hogy fontos a mozgás, ismerik a helyi edzőket és jó szívvel íratják hozzájuk gyermekeiket – tudtuk meg Csontos Nóra intézményvezetőtől.

Az öt éves Benkő Máté szeptemberben kezdte az ovifocit. Hogy mit szeret benne a legjobban? – Amikor egymás ellen focizunk – kaptuk a legkevésbé sem meglepő választ, majd azt is megtudtuk tőle, hogy otthon, az édesapjával is szokott futballozni. Máté leginkább a kapuban szeret állni, nem fél attól, hogy megrúgják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában