Kézilabda

2022.10.23. 06:23

Tata és Tatabánya is mesteredzővel gazdagodott

Tombor Csaba, a MOL Tatabánya KC, és Sibalin Jakab, a Tatai AC kézilabdacsapatának vezetőedzője megszerezte a lehető legmagasabb fokozatú edzői képesítést, az EHF Pro-licenszét.

H. I.

Forrás: Facebook/TAC Férfi kézilabda csapat

Az Európai Szövetség 2012-ben vezette be ezt a szintű képzést, azóta több, mint 150 sportszakember kapta meg a diplomáját. Ebben az évben összesen 19 magyar szakember végzett, többek között Rosta Miklós.

– A képzés magas színvonalú volt, a nemzetközi és a hazai kézilabdázás meghatározó személyiségei tartották az előadásokat. Tavaly szeptembertől havi egy alkalommal zajlott a továbbképzés, és volt még egy kétszer egy hetes előadás-sorozat is. Az egyik hét az idén januári, magyar-szlovák, közös rendezésű Európa-bajnoksághoz kapcsolódott (EHF EURO), mérkőzéslátogatásokkal és elemzésekkel kiegészítve – mondta Sibalin Jakab.

– A svéd válogatott Eb-sikerét elemeztem, azt vizsgáltam, hogy miben voltak ők a jók között is a legjobbak. Egy kicsit „megszaladt” a tollam, mert többet írtam az előírtnál, de nem volt belőle probléma – tette hozzá a Tatai AC vezetőedzője – olvasható a Tatai AC Férfi Kézilabda Facebook-oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában