Siker

2022.09.13. 06:23

Az esztergomi származású Lévai testvérek érmekig birkózták magukat a világbajnokságon

Fényesen csillogó érmeket szereztek a Lévai testvérek a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

W. P.

Lévai Zoltán (pirosban) ezüstérme is szépen csillog

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Andrej Cukic

Ezüstérmet szerzett Lévai Zoltán vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában. A Budapest Honvéd esztergomi kötődésű versenyzője jó formában érkezett a szerb fővárosba, ahol a kvalifikáció során az örmény Malkhas Amoyant, majd a grúz Iuri Lomadzet győzte le. A nyolcaddöntőben a svéd Per Albin Olofssont, a negyeddöntőben a kazah Tamerlan Shadukayevet, az elődöntőben a szerb színekben versenyző Nemes Viktort múlta felül. A fináléban a tokiói olimpián ezüstérmes kirgiz Akzhol Makhmudov várt Lévai Zoltánra, akit júliusban simán legyőzött. Most viszont a vetélytárs diadalmaskodott, így az esztergomi birkózó ezüstéremmel zárta a menetelését. 

Hétfőn este is volt ok az örömre, Lévai Tamás bronz­érmet nyert a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában. A 23 éves sportoló a helyosztón 3–1-re legyőzte az azeri Rafig Huseynovot. Hétfőn a szintén esztergomi Vitek Dáriusz (130 kg) a nyolcaddöntőben kikapott a litván Mantas Knystautas-tól.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában