Kajak-kenu

2022.08.21. 20:51

Magyar éremeső Münchenben: Kiss Blanka a Vb után Eb-t is nyert

A magyar válogatott volt a legeredményesebb az Európa-bajnokságon.

Kun Attila

München, 2022. augusztus 21. Az aranyérmes Kiss Blanka (b) és Lucz Anna, a nõi kajak kettes 200 méteres versenyének eredményhirdetésén a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

A müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kajak-kenu kontinensviadal pénteki döntőiben Kőhalmi Emese és Rendessy Eszter nagyszerűen versenyezve megnyerte a kajak kettesek 1000 méteres versenyét, majd kajak egyes 500 méteren Varga Ádám hatalmas küzdelemben másodikként ért célba. 

Az 1000 méteres férfi kajaknégyes - Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba és Erdélyi Tamás - bronzérmes lett, akárcsak az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenukettes ugyanezen a távon. A para szakág pénteki döntőiben a VL2-es kategóriában a férfiaknál Juhász Tamás szerezte meg az aranyérmet 200 méteren.

Szombaton magabiztos versenyzést követően férfi kajak egyes 1000 méteren elsőként ért célba Kopasz Bálint, aki ezzel megvédte címét, és a királyszámban jelenleg ő az aktuális olimpiai és világbajnok is. Második lett női kenu kettes 500 m-en Bragato Giada és Nagy Bianka, akik küzdelmes verseny végén szerezték meg az ezüstérmet. 

Adolf Balázs is ezüstérmet szerzett kajak egyes 5000 méteren. A befutó után közvetlenül bejelentették, hogy félbeszakítják a versenyt, a heves eső pedig néhány perc múlva meg is érkezett.

Kiss Péter Pál tegnap ismét megvédte címét KL1-ben. A 19 éves, paralimpiai és világbajnok magyar versenyző sorozatban harmadszor diadalmaskodott a kontinensviadalon. A KL2-ben versenyző Varga Katalin - akárcsak a tavalyi paralimpián és a két héttel ezelőtti, kanadai vb-n - harmadik lett két brit riválisa mögött. A para versenyekben a táv egyformán 200 méter. A para szakág így három éremmel zárta a kontinensviadalt.

Pupp Noémi aranyérmet kajak egyes 1000 méteren és ugyancsak első lett a Bragato Giada, Nagy Bianka kenupáros 200 méteren. Aranyérmet nyert a nyergesújfalui Kiss Blanka, valamint Lucz Anna kajakpárosa is 200 méteren, így a két héttel ezelőtt megszerzett világbajnoki címük után az Eb-n is ők lettek a legjobbak. 

Rendessy Eszter ezüstérmet nyert kajak egyes 500 méteren, majd jött az újabb arany a Nádas Bence, Kopasz Bálint kajakpárosnak köszönhetően, akik 500 méteren győztek. Bronzérmet nyert a Kiss Blanka, Lucz Anna, Csikós Zsóka, Gazsó Alida Dóra összeállítású kajaknégyes, ugyancsak 500 méteren.

A magyar csapat 8 arany-, valamint 4-4 ezüst- és bronzéremmel első lett az éremtáblázaton 37 nemzet versenyében és a megszerzett 16 érem is a legtöbb a mezőnyben. 
 



 



 



 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában