Magyar sikerek

2022.08.21. 19:25

Megyei lányokkal hozta haza a csapatbronzot a kajaknégyes az Eb-ről

Szépen csillogott a bronzérem az Európa-bajnokságon.

Pöltl Zoltán

Csikós Zsóka társaival együtt újra dobogóra állhatott a németországi Eb-n

Forrás: MTI

Csikós Zsóka, akinek hazai és nemzetközi sikereiről pár hete adtunk már hírt, újra dobogós helyezést ért el a müncheni multisport Európa-bajnokságon. Az esztergomi kötődésű és sportpályafutását ebből a megyei városból indító, most 21 éves sportoló bronzérmes lett a németországi Eb-n. 

A Kiss Blanka, Lucz Anna, Csikós Zsóka, Gazsó Alida Dóra alkotta kajak-négyes, mint olimpiai címvédő állt az ezer méteres táv rajtjához, és bár a táv első ötszáz méterén úgy tűnt, hogy megnyerhetik a versenyt, a félutat követően a lengyelek hajója megelőzte őket, így kerültek Csikós Zsókáék a dobogó harmadik fokára. 

A magyar kajak-kenu együttesek jól szerepeltek az európai megmérettetésen, a különféle kajak-kenu ágakban öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérem, amit a tarsolyukban hazahoznak Németországból most a magyar sportolók. A többieknek sem kell szégyenkezniük, hiszen szép helyezéseket értek el, sőt a para kajak-kenu Európa-bajnokságon már paralimpiai és világbajnok Kiss Péter Pál vehette át a legszebben csillogó érmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában