kajak-kenu

2021.08.22. 22:10

Többszörös magyar bajnok lett Tata és Nyerges büszkesége

Kiss Blanka az országos bajnokság három távjában is remekelt.

F. K.

Kiss Blanka az országos bajnokság három távjában is remekelt.

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Fotó: Peter Szalmas

A hétvégén Szegeden rendezett idei országos kajak-kenu bajnokság egyben világbajnoki válogatóverseny is volt. A kajak kettesek ezer méteres távján a nyergesújfalui, napjainkban a fővárosban tanuló, az Újpesti Torna Egylet tagjaként lapátoló Kiss Blanka, Lucz Annával párban, elsőként érkezett célba.

Kétszáz méteren pedig a Lucz Dóra, Kiss Blanka, Lucz Anna, Szénási Zsófia négyes, valamint Kiss Blanka, Lucz Anna duó is első helyezett lett.

Blanka gyerekkorában több éven át lovagolt, a nyergesújfalui általános iskolában tanítás előtt kézilabdaedzésre járt. Testnevelő tanára, Dányi-Tóth Judit biztatta kajakozásra is. Két éven át mindhárom sportágban ügyeskedett. Mindhárom edzője biztatta a folytatásra. Kajakozásban jöttek legelőször a nagyon jó eredmények, a szüleivel történt egyeztetés után tette bele minden energiáját a vizes sportágba. A tatai Eötvös József Gimnáziumban érettségizett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában