Futóverseny

2022.08.24. 08:47

Akkor futottak, amikor jólesett, a komáromi Fenyves Futáson

Több mint kétszáz futó gyülekezett a rajtvonalnál a koppánymonostori Fenyves Tábornál. A megmérettetésre a szomszédos megyékből, Prágából és Budapestről is érkeztek.

Kemma.hu

Az ovisok egy 100 méteres távot futottak le, majd minden lurkó emlékérmet, üdítőt és ropogtatni valót kapott

Forrás: Facebook/Komarom

A Komárom-Európa Futó Egyesület hagyományosan augusztus 20-án rendezte az immár 25. Fenyves Futást. Az esős idő ellenére összesen 217-en neveztek a rövid és hosszú távra. A környező megyékből, Budapestről, sőt még Prágából is érkeztek futók. Horváth György, a Komárom-Európa Futó Egyesület elnökségi tagja elmondta, nagy-nagy igény van a versenyre, ezt mi sem bizonyítja, hogy a kedvezőtlenebb időjárás ellenére is a rövid, azaz a 3,2 kilométeres távon 134-en, a hosszú, 13,2 kilométeres távon pedig 83 induló volt. Elsőként az ovisok álltak rajthoz. A kicsik egy 100 méteres távot futottak le, majd minden lurkó emlékérmet, üdítőt és ropogtatni valót kapott.

Több mint 200 induló állt rajthoz a Fenyves Tábornál

Több mint 200 induló állt rajthoz a Fenyves Tábornál
Forrás: Facebook/Komárom

A 11 órakor rajtoló rövid távon a férfiaknál a Komárom-Európa Futó Egyesület tagja és egyben nagy reménysége, a 16 éves Bottlik Máté 0:10:19-es, míg a hölgyeknél Laposa Kitti 0:11:49-es idővel lett a leggyorsabb. Ezen a távon 22 kategóriában összesen 134-en indultak. 

Hosszú távon Vásárhelyi Máté bizonyult a leggyorsabbnak, 0:47:35-ös idővel. A legjobb női futó Csernák Enikő lett 0:57:50-es idővel. Ezen a távon 19 kategóriában összesen 83-an álltak rajthoz. 

25. Fenyves Futóverseny
Prágából és Budapestről is érkeztek versenyzők
Forrás: Facebook/Komárom

A szervező Komárom-Európa Futó Egyesület a verseny végén gulyáspartival várt mindenkit. A következő futóesemény szeptember 3-án szombaton, a 46. Észak és  Dél-Komárom Nemzetközi Utcai Futóverseny lesz. A verseny a Csillagerőd elől indul, a cél pedig az észak-komáromi Városi Sportcsarnoknál várja majd a nevezőket. 

25. Fenyves Futóverseny - Nem volt könnyű az erdőben a terep az esős időjárás miatt
Nem volt könnyű az erdőben a terep az esős időjárás miatt
Forrás: Facebook/Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában