Labdarúgás

2022.06.20. 07:38

Megyénk csapatai nyerték a Buzánszky Kupát Telkiben

Mintegy száz utánpótláskorú labdarúgó volt a hétvégén a magyar válogatott edzőtáborában, Telkiben, hiszen a Komárom-Esztergom megyei igazgatóság szervezésében nemzetközi tornát rendeztek az U15-s fiú, és az U18-s lány korosztálynak.

H. I.

Forrás: Beküldött

A 130 főt megmozgató programot létrehívó Buzánszky Jenő Utánpótlás Labdarúgó Alapítvány célja nemcsak a versengés elősegítése volt, hanem, hogy a fiatal labdarúgók is megtapasztalhassák, milyen érzés abban a komplexumban edzeni, ahol a nemzeti válogatott készül a mérkőzéseire. A három napos program során a külhonból érkezők Esztergom városát is meglátogatták, és az U21-s válogatott szövetségi kapitányával, Gera Zoltánnal is találkozhattak.

A Buzánszky Jenő Utánpótlás Labdarúgó Alapítvány kuratóriumának elnöke, Popovics György köszöntötte elsőként a fiú és lány csapatokat, valamint edzőiket, kísérőiket. Az elnök kiemelte, a program célja, hogy a résztvevő gyermekek meg tudják ismerni az a helyet, ahová, mint szentélybe a magyar válogatott is jár.

– Talán közületek is kikerülhet majd olyan fiatal labdarúgó, aki ezen a helyen, a nemzeti válogatott mezében pályára léphet. Azt kívánom, élvezzétek a játékot és az itt létet!

Az eseményen jelen volt többek között Erős Gábor országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba az MLSZ megyei társadalmi elnöke és Buzánszky Jenő, az utánpótlás alapítvány kuratóriumának tagja, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója.

A mérkőzések utáni ünnepélyes díjátadóra vasárnap került sor. Mindkét kategóriában Komárom-Esztergom megye csapatai nyerték el az első helyet, az U15-s fiúk rögtön 7-0-s győzelemmel kezdték a tornát Csongrád-Csanád megye ellen. Női U18-as korosztályban az első Komárom-Esztergom megye, a második Csongrád–Csanád megye, a harmadik pedig a szerbiai Topolya SC csapata lett. Fiú U15 helyezési sorrendje: első Komárom-Esztergom megye, második Galántai LSZ (Szlovákia), a harmadik helyezett pedig Csongrád–Csanád megye csapata.

A női U18 díjazottjai: a legjobb kapus Ivanics Réka Topolya SC, a legjobb játékos Rimóczi Nikolett megyénkből, a gólkirály Horváth Lara Csongrád-Csanád megyéből és Bodri Brenda Komárom-Esztergom megyéből, mindketten 2 góllal, a legjobb védőjátékos Ocskai Fruzsina szintén a megyénkből.

A fiú U15 díjazottjai: a legjobb kapus Mohácsi Dávid Máté, a legjobb játékos Farkas Botond, a gólkirály Zombi Kornél Zalán 3 góllal, mindhárman megyénkből, valamint a legjobb védőjátékos Takács Szimeon a Galántai LSZ-ből.

A díjakat Popovics György, az alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója és dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei társadalmi elnöke adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában