Verseny

2022.06.16. 14:00

Bokod büszkesége, Schön Martin is megmutatja az Eb-n, mi fán terem a teremkerékpár

Június 17-én és 18-án a nyíregyházi Continental Aréna ad otthont a 2022-es Teremkerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol megyénk profi terembringása is részt vesz.

Kemma.hu

Forrás: Richard Reich

Fotó: Richard Reich

A versenyen a két szakág, a művészi kerékpár és a kerékpárlabda legjobbjai küzdenek meg egymással. A tíz nemzetet felvonultató mezőnyben nyolc magyar sportoló lesz érdekelt. 

A világbajnoki negyedik helyezett és számtalan magyar bajnoki címmel rendelkező művészkerékpárosnak, bokodi Schön Martinnak is tapsolhat a nagyérdemű. Martin lassan már huszonöt éve meghatározó tagja a hazai teremkerékpáros életnek. A ma már edzőként is dolgozó kiválóság a saját céljain kívül a sportág népszerűsítésében is élen jár.

Sőt, legutóbb a TV2 vetélkedőjén, a Ninja Warriorban is kipróbálhatta magát - igaz, akkor nem kétkeréken.

A nyíregyházi versenyen rajta kívül részt vesz kerékpárlabda szakágban Árendás Tamás és Toma Vilmos kettőse. A pénteki nyitónapon Ausztria, Németország és Franciaország, majd másnap Svájc és Csehország ellen próbálják kivívni a legjobb négybe kerülést.

A művészi kerékpárosok közül elsőként az a Varga Csaba mutathatja be a produkcióját, aki évről-évre látványosan fejlődve a tavalyi németországi világbajnokságon már az előkelő hatodik helyet zárt. Őt a Balogh Vivien-Sugta Julianna páros követi, akik az elmúlt évben egy Top-10-es világbajnoki hellyel léptek nagyot előre, bízva abban, hogy a hazai rendezésű kontinensviadalon is szép eredménnyel zárhatnak.

A szombati napon a pimaszul fiatal Sárközi Anna Lilla lesz az első magyar főszereplő, aki lényegében a saját ballagásáról érkezik a versenyre – Lilla fiatal kora ellenére már most remek eredményekkel büszkélkedhet, így fényes jövő állhat előtte.

A délelőtti programban kap még helyet Hugyecz Zsófia. Egyik legtapasztaltabb női versenyzőnk számos nemzetközi megmérettetéssel a háta mögött igyekszik felvenni a harcot a legyőzhetetlennek tűnő német, osztrák és svájci riválisaival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában