Párbajtőr

2022.05.31. 15:10

Megnyerték a diákolimpiát, egyéniben is remekeltek a tatai vívók

Szépen szerepeltek megyénk vívói az ötödik Sulivívó Találkozó és Diákolimpián.

K. D.

Forrás: beküldött

A tatai Eötvös József Gimnázium fiú párbajtőrcsapata korcsoportjában az első helyen végzett, de egyéniben is előkelő helyen zártak a tataiak. A párbajtőrmezőny igazán népes és erős volt, több mint ötszázan indultak, köztük korosztályos világbajnoki versenyzők is. A tatai Eötvös-gimnázium csapatában Dettre Domonkos, Horváth Levente Zétény és Keresztes Ádám vívtak, utóbbiak az OMS Tata versenyzői. Plásztán Attila, a tatai vívóklub elnöke lapunknak elmondta, a fiúk szoros asszók után jutottak el a döntőig, ahol a Miskolci Herman Ottó Gimnázium csapatát is legyőzték. 

Egyéniben Keresztes Ádám az ötödik korcsoportban sokáig veretlen maradt, csak a később győztes, Pelle Domonkos tudta megállítani a négy közé jutásért vívott asszóban. Így a tatai vívó a hetedik helyen zárt. Az első korcsoportban pástra lépő Tóth Gergő, a tatai Vaszary János Általános Iskola tanulója, aki szintén az OMS Tata vívója, az ötödik helyen végzett. 

 

Címkék#OMS Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában