Gombfoci

2022.04.21. 21:28

Az NB I.-be készülnek a komáromi gombfocisok

A komáromi gombfoci csapat 1969-ben alakult. Jelenleg az NB II.-ben játszanak, azonban ha a novemberi forduló is olyan jól sikerül mint a tavaszi, az élmezőnyben folytathatják tovább.

Kemma.hu

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi D. Attila

A gombfoci hazánkban a XX. század első évtizedeiben alakult ki és hamar teret hódított  magának. Nagyon sokáig kézzel pöckölték a labdát, ami egy kis korong, azonban az évtizedek során nagy fejlődéseken ment át ez a sport is.  Komáromnak 1969-tól van hivatalos gombfoci csapata. 

Igaz, volt egy körülbelül tizenöt-húsz éves kihagyás, hiszen többeknek családja lett és sokakat lefoglalt a munka, a karrier, de végül rájöttünk, hogy nem lehet gombfoci nélkül élni

-jegyezte meg Tóth Béla, a Komáromi Kassák Klub Asztali Labdarúgó Szakosztály Gombfoci Csapatának vezetője, aki azt is elmondta, hogy aki azt hinné, hogy egy könnyű sportól van szó, az nagyot téved: az edzések és a mérkőzések nagy koncentrációt, pontosságot jó állóképességet és kimagasló kézügyeséget igényelnek. A szabályok a klasszikus labdarúgás szabályain nyugszanak. A gombfocista pályafutása egy minősítéssel kezdődik: először az úgynevezett minősítetlen versenyeken indul, ahol ha jó eredményeket ér el és elér egy bizonyos pontszámot, akkor felléphet a harmadosztályba. Ezt követi a másodosztály, majd az első osztály. 

Csapatunk számára szeretnénk biztosítani az utánpótlást, ezért bíztatom a szülőket, hogy ha idejükből kitelik, hozzák el egy-egy edzésre a gyermeküket, hiszen a gombfoci amellett hogy jó szórakozást és izgalmas kikapcsolódást jelent, nagyon jól fejleszti a kézügyességet, a technikai ügyességet és a koncentrációt

-emelte ki a csapatvezető. 

A Komáromi csapat jelenleg az NB II.-ben játszik azonban a tavaszi fordulóban a második helyen végeztek és ha ugyanezt a teljesítményt meg tudják ismételni, az NB I.-ben folytathatják tovább. Az együttes jelenleg hat főből áll. A kétfordulós bajnokságon kívül körülbelül mintegy harminc versenyt is rendeznek Magyarországon, melyeknek nagy részén igyekeznek ott lenni a komáromiak is. 
A következő fordulóra november 23-án kerül sor Budapesten, amikor is  eldől, hogy a komáromi gombfocisok feljutnak-e az NB I.-be, ahol már az élmezőny vár rájuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában