Ígéretes tehetség

2022.01.11. 06:44

A TSC-hez igazolt, a 2024-es párizsi olimpiára készül a rekorder atléta

Molnár Janka olimpiai aspiráns 400 méter gáton, így Párizsban már ott lehet az olimpián. A szakosztály versenyzője lesz a 16 esztendős Pénzes Júlia is.

P. J.

Molnár Janka leigazolt a klubhoz

Forrás: Facebook/TSC-Geotech

A női 400 méteres gátfutás U23-as országos csúcsát tavaly elért Molnár Janka a Tatabányai SC-hez igazolt – tájékoztatott a klub. 
A nemrégiben huszonegyedik születésnapját ünneplő sportolónő 2015 óta számos kiemelkedő eredményt ért el, így most már esélyes arra is, hogy részt vegyen a 2024-es párizsi olimpián.

Molnár Janka edzőjével, a 110 méteres gátfutásban hajdan magyar bajnoki címet szerzett Bartha Attilával írt alá a TSC Geotechhez. Ugyancsak a szakosztály versenyzője lesz a 16 esztendős Pénzes Júlia, aki gátfutásban és magasugrásban is kiemelkedően teljesít. Mindhárman a Budafoki MTE-től érkeznek Tatabányára.

Molnár Janka elsődleges célja a felkészülés a jövő évi, budapesti világbajnokságra. 

Társi Zoltán, a TSC Geotech szakosztályvezetője elmondta: mindkét lány a jövő reménysége. Janka olimpiai aspiráns 400 méter gáton, így Párizsban már ott lehet az olimpián.

Salamon Zoltán vezetőedző kiemelte: igen tehetséges utánpótlás-versenyzőket sikerült leigazolni, akik nem kötődtek nagy egyesülethez, viszont kiemelkedő eredményekre képesek.

Molnár Janka jelentősebb eredményei - 2016: Gymna­siade, Trabzon, 400 m síkfutás, 1. hely, 2017: olimpiai reménységek versenye, Győr, 400 m síkfutás, 3. hely, 2018-ban, 17 évesen 400 síkfutásban felnőtt magyar bajnok, 2021-ben a felnőtt OB-n a 400 gátat U23-as országos csúccsal nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában