Futóklub

2021.12.28. 13:00

Először zárták Tatabányán az évet a sprintesek

A komáromi helyszín helyett 21 év után az idén Tatabányán tartotta óévzáró futóversenyét a Sprint Futóklub.

Kun Attila

24 Óra

Forrás: beküldött

A Sprint Futóklub a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség (TVSZSZ) segítségével immár 22. alkalommal rendezte meg a közelmúltban hagyományos évzáró futóversenyét, a Sprint Óévfutást. Az eddigi 21 alkalommal Komáromban rendezett verseny idény Tatabányára költözött.

A versenyközpont a nagyszerű helyszínnek bizonyuló Jubileum-parkban volt. A legkisebbeknek 200 métert kellett teljesíteniük, míg a hosszabb távokon a versenyzők kissé szeles, de az évszakhoz képest ideális időjárási körülmények között teljesíthették a sárberki utcákon az 1900 és az 5900 méteres távokat. A két hosszabb távon mintegy 100 futó teljesítette az egy, valamint a három körös távokat. Külön öröm volt a szervezők számára, hogy az egészségügyi helyzet ellenére felvidéki magyarok is indultak mindkét távon. 

Az eredményhirdetésnél a sorsolás mellett több kupát és érmet, valamint számos különdíjat adtak át a szervezők, valamint minden befutó egyedi befutóérmet is átvehetett. Ezúttal Tatabányán is jól sikerült az óévet búcsúztató futás és a rendezők örömére ismét sok új futó látogatott el a versenyre.

A Sprint Futóklub legközelebbi versenye a Nyitni kék tavasznyitó futás lesz Tatán, 2022. április 23-án. 

A rendezvény legidősebb résztvevője a 89 éves budapesti Kenyér Imre volt, aki minden gond nélkül teljesítette az egykörös, 1900 méteres távot. 

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak Vadóc Lászlónak, a TVSZSZ elnökének, Suta Istvánnak és polgárőr csapatának, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Chiónak, valamint a tatai Wágner Szépségklinikának. 

Abszolút eredmények: 1900 méter, női: 1. Balázs Bíborka (Castor SE), 2. Licskó Noémi (Castor SE), 3. Rácz Aisa (Castor SE); férfi: 1. Reil Benedek (Castor SE), 2. Lamatsch János (Sprint Futóklub, Tatabánya), 3. Pőcze Noé (Győr). 5900 méter, női: 1. Paluska-Holló Kira (Castor SE), 2. Barta Csilla (Tatabánya), 3. Pidl Renáta (Nagybajcs); férfi: 1. Szendrei Zsolt (Tatabánya), 2. Hodossy Péter (Csallóközkürt, Szlovákia), 3. Fóthi Zoltán (Castor SE). A legjobb külföldi futók a révkomáromi Patus Éva és a csallóközkürti Hodossy Péter, míg a legjobb sprintes futók a tatai Karsai Ildikó és a tatabányai Oláh Richárd lettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában