kézilabda

2021.11.29. 10:56

Francia oroszlánbarlangba mennek a Kék Tigrisek az EHF Európa Ligában

A négyszeres francia bajnok és négyszeres kupagyőzteshez látogat a négyszeres magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes Tatabánya.

P. J.

A hétvégén több élvonalbeli és másodosztályú csapatunkra is rangadó, illetve nehéznek tűnő mérkőzés vár.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A hazai zöld-fehér együttes rendkívül erős együttes, és a fizikai felkészültségükre is igaz.

Kézilabda EHF Európa Liga, férfi, D-csoport, 5. forduló

USAM Nimes Gard (francia) – Grundfos Tatabánya KC

Le Parnasse Sportcsarnok, kedd: 18 óra 45.

Emellett nagyon gyors kézilabdát játszanak, ami persze nem meglepő ezen a szinten. Csarnokuk, a Le Parnasse, 4191 férőhelyes, amelyből 800 állóhely, és egy igazi oroszlánbarlangnak számít. Nos, ide látogatnak el a Kék Tigrisek.

Sibalin Jakabbal, a Kék Tigrisek trénerével a soron következő kupameccs esélyeiről beszélgettünk az elutazás előtti napon.

– A franciák nagyon bő kerettel vágtak neki a kupaszezonnak – mondta a szakember. – Több jónevű játékos alkotja a csapatot, amelyet az erőteljes, erőszakos átlövőik is fémjeleznek. Emellett érdekesség, hogy kapusaik – mindkettő kiváló – közül Teodor Paul évekig védte a mieink hálóját is…

Sibalin edző azért azt is kiemelte, hogy a bajnoki összecsapáson, a Komló elleni fordításon megmutatták, hogy tartása és tartalékai is vannak a Tatabányának.

– Nem lenézve a komlóiakat, de Nimes más játékerőt képvisel – emelete ki Sibalin Jakab. – Ellenük annyi hiba, mint a Komló ellen, biztosan nem fér bele. Egyébként az EHF Európa Ligával úgy vagyunk, hogy egyáltalán nem szeretnénk „feladni”, hiszen az nem sportemberhez méltó. Arról nem is szólva, hogy a csoportból a legjobb négy továbbjut, és az a pozíció még elérhető…

A Tatabánya mestere Dragan Djukics viszont Franciaországban sem számíthat Hornyák Péterre és Bálint Bencére, sőt Darko Stojnic szereplése is kérdéses, bár ő már bekapcsolódott az edzésekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában