Szerva itt

2021.10.31. 08:25

Röplabdás siker: nyolcaddöntőbe játszották magukat a tatabányai lányok

Megérdemelt sikerre vitték csapatukat a TRSE felnőtt csapatának játékosai. A lányok november 10-én a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében léphetnek pályára itthon, Tatabányán.

Kemma.hu

A Tatabányai Röplabda Sportegyesület 7 éve működik és tűz ki maga elé egyre nagyobb célokat a megyeszékhelyen. 2014-es megalakulása óta az egyesület folyamatosan bővítette edzői és sportszakmai hátterét, amelynek eredményeként a 2021/22-es magyar bajnokságban már 15 csapattal képviselteti magát a klub a miniktől az első osztályba fekerült U19-eseken át a felnőttekig, akik most veretlenül és töretlenül jutottak főtáblára, a nyolcaddöntőbe.

A TRSE életében történelminek mondható ez a siker, amely talán váratlan, de a kitartó és lelkiismeretes munka nyomán megérdemelt. A csapat október 13-án hazai pályán aratott 3-0-ás győzelmet, amely után október 28-án került sor idegenben a visszavágóra. Debrecenben a Tatabánya már 2:0-ra vezetett, és mivel ezzel már kiharcolták a főtáblára kerülést, Bódis Attila vezetőedző a mérkőzés hátralévő részében minden játékosnak lehetőséget adott, hogy Magyar Kupa mérkőzésen játszhasson. A végeredmény így végül DEAC – TRSE 3:2 lett.

TRSE: Sinai, Kocsis, Kiss A., Borbély, Nagy A., Rácz. Csere: Keszthelyi, Csóka (liberók), Metali, Szövérdffy, Kovács G., Velő, Udvardi, Horváth E. vezetőedző: Bódis Attila, erőnléti edző: Bódis Krisztián (Fotó: TRSE)

A nyolcaddöntőben a tatabányaiak a többszörös Magyar Bajnok és kupagyőztes extraligás Vasas Sc-t fogadják. A meccs november 10-én, szerdán 18 órakor lesz az Árpád Gimnázium sportcsarnokában ahová a csapat minden sportszerető szurkolót vár. A mérkőzés megtekintése ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött.

A Tatabányai Röplabda Sport Egyesület jelenleg 11 edzővel és 4 munkatárssal (többek között erőnléti edzővel és gyógytornásszal) működik. A gárda 15 csapatban edzi a lányokat. A 110-120 igazolt játékos edzéseit a hét minden napján, a város több pontján tartják, sőt 2015 óta Száron is. Az idei toborzó gyümölcseként pedig további 70 gyerek kezdett el náluk sportolni az ősszel.

Nem túlzás kijelenteni, hogy Bódis Attila vezetőedző és felesége, Simon Zsuzsanna élete a TRSE körül forog. Míg Zsuzsa pénzügyi szakemberként az egyesület gazdasági dolgait egyengeti, addig Attila a TRSE mozgatórugója: ő intézi minden korosztály számára az edzés lehetőségét, a terembérletet, megszervezi a hétvégi mérkőzésekre való eljutást, étkezést, felszerelést. Minden játékost ismer, minden korosztály edzésén megjelenik, segíti az edzők

munkáját, és ha szükséges, a gyerekeket személyes tanácsokkal látja el.

– Igyekszünk minden játékosunkat ellátni felszereléssel, mindkettőnket örömmel tölt el, ha a városban egyesületi felszerelésben sétáló lányokat látunk, mert tisztában vagyunk azzal, hogy a munkánk gyümölcse, hogy játékosaink büszkén viselik az általunk biztosított felszerelést – mondja Simon Zsuzsa, hozzátéve:

– Tisztában vagyunk vele, hogy vásárolt játékosokkal, akár már régen az NBI-ben szerepelhetnénk, de a mi célunk továbbra is az, hogy a saját nevelésű

játékosokkal szerepeljünk, hiszen azért foglalkozunk velük évek óta, hogy velük érjük el magasabb osztályban való szereplést. Az idei évben ez meg is valósult, hiszen a 2020/2021 bajnokságban U19 korosztályos csapatunk a II. osztályban a 3. helyen végzett, kiharcolva ezzel az I. osztályba való bekerülést. A csapat így extraligás gárdák U19-es csapataival játszhat és fejlődhet – számol be a sikerekről Simon Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában