labdarúgás

2021.09.18. 22:00

Ami a bajnokságban sikerült, a kupában nem jött össze a Dorognak

A Dorogi FC 3-0-s vereséget szenvedett a Békéscsaba otthonában a Magyar Kupában, ezzel a viharsarkiak léptek a legjobb 32 közé. A piros-feketék néhány hete a bajnokságban két vállra fektették a Csabát, ezúttal azonban az alföldiek akarata érvényesült.

Várvizi Tamás

Forrás: Dorogi FC/Facebook

A másodosztályú bajnokságban néhány héttel ezelőtt találkozott már a két csapat, Tatabányán 2-1-re a Dorog nyert, így kellemes emlékekkel utazhattak a Viharsarokba a Fenyvesi-tanítványok. Mint azonban kiderült, ez egy másik mérkőzés volt…

A hazaiak már a találkozó elején vezetést szereztek, Horváth emelése után Máris gurított a kapu közepébe. A folytatásban is a Békéscsaba volt aktívabb, ez pedig fél óra után újabb gólban mutatkozott meg: egy gyors kontra után Gránicz került helyzetbe és bizonyult higgadtnak. A második félidő elején minden eldőlt, amikor is Máris büntetőt harcolt ki, melyet Pantovic értékesített magabiztosan. Fenyvesi László cserékkel próbálta felrázni csapatát, de ezúttal ez sem segített, a korábbi dorogiakkal – a kispadon Schindler Szabolccsal, továbbá Kitl Miklóssal és Bora Györggyel – felálló békéscsabaiak magabiztos győzelmet arattak.

A Dorogi FC-nek így már „csak” a bajnokság maradt, melyben jövőhét vasárnap lépnek pályára legközelebb, 16 órától a Budaörs együttesét fogadják Tatabányán.

Labdarúgó Magyar Kupa, 3. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC 3-0 (2-0)

Békéscsaba, 570 néző, vezette: Katona B. (Garai P., Juhász L.)

Békéscsaba: Czinanó – Kitl, Gránicz (Varga, 62.), Lukács (Hodonicki, 76.), Pantovic (Ilyés, 62.), Szabó (Albert, 76.), Máris (Király, 55.), Fazekas, Bora, Horváth, Puskás. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Dorogi FC: Tulipán (Belányi, 82.) – Nagyházi, Hajdú, Pálinkás (Pohner, 68.), Szedlár (Oldal, 46.), Dlusztus (Kárász, 46.), Nyíri, Izing, Zabari, Szerencsi, Lőrincz (Lénárt,68.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

Gólszerzők: Máris (10.), Gránicz (31.), Pantovic (51., büntetőből).

Sárga lap: Hodonicki (79.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában