sportolás

2021.08.27. 06:02

Példaértékű összefogás Ácson: a focisták közös munkával szépítik a sporttelepet

Taotámogatásból fejlesztik lépésről lépésre az Ácsi Kinizsi SC sporttelepét. Legutóbb a tető újulhatott meg, valamint a bírói öltözőket is rendbe hozták.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Sipos István, az Ácsi Kinizsi SC elnöke a klub múltját idézte fel, amely 1927-ben alakult meg a településen. A tao­támogatásoknak köszönhetően az utóbbi években számos fejlesztés valósult meg a sporttelepen. 2017–18-ban mobillelátót, mosógépet, nyomtatót és fűnyírót szereztek be, 2018–19-ben a fűtést korszerűsítették.

Legutóbb a tetőt újították fel, labdarúgóhálót, fűkaszát vásároltak, valamint a bírói öltözőket tették komfortosabbá. Az önkormányzat segítségével továbbá minden évben tudtak kisebb fejlesztéseket, javításokat is elvégezni. A munkálatokat a labdarúgó-szakosztály vezetősége, edzőik, utánpótlás-játékosaik és az öregfiúk közösen, társadalmi munkában végezték el.

Dr. Szentirmai István polgármester arról beszélt, hét szakosztály működik az egyesületnél: futball, kézilabda, asztalitenisz, tenisz, sakk, lövészet, és lovas. Az önkormányzat évente 18–21 millió forinttal támogatja a klub működését. Van utánpótlás is, hiszen rengeteg gyerek jár focizni, illetve kézilabdázni.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke hangsúlyozta, minden sportág fontos, de véleménye szerint a labdarúgás az egyik legnépszerűbb sport, amely komoly közösségformáló hatással bír, és már nemcsak a fiúkat, hanem a lányokat is meg tudja szólítani.

Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke, a megyei labdarúgó-szövetség elnökségi tagja azt mondta, az utóbbi esztendőkben sokat fejlődött a sporttelep, az egyesület pedig már fennállásának századik évfordulójához közelít, ami azt bizonyítja, már a múltban is fontosnak tartották a testmozgást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában