Tokiói olimpia

2021.08.03. 20:53

„Nekem más volt a tervem” – csalódott a tokodi birkózó, szoros meccsen kapott ki Tokióban

Élete első olimpiáján, a 67 kilogrammosok mezőnyének nyolcaddöntőjében harcolt Korpási Bálint.

Kemma.hu

Korpási Bálint és Karen Aszlanjan

Forrás: AFP

A tokiói olimpia kötöttfogású birkózóversenyében augusztus 3-án hajnali négykor kezdődtek a mezőnyben az összecsapások, Tokod birkózó díszpolgára, Korpási Bálint az örmény Karen Aszlanjan ellen birkózott.

Ahogy a nemzetisport.hu írja: bár a meccs elején Korpási sikeresen küzdött és ő kapta az első pontot, a folytatásban azonban remekül védekezett az örmény. A 34 éves tokodi birkózó így nem tudott akciózni.

Korpási Bálint és Karen Aszlanjan
Fotó: AFP

A meccs további részében Aszlajan megindult: földre vitte Korpásit, ahol a magyar birkózó jól állta a sarat – de az örmény megszerezte a pontot. Az utolsó percekben Korpásinak újabb esélye volt, de az örmény védekezésének köszönhetően sikertelen volt a próbálkozás, így a küzdelem végeredménye 1:1 lett. Mivel az utolsó pontot az örmény versenyző szerezte, így ő jutott tovább az olimpián.

Korpási Bálint a meccs után így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak:

Sajnos nem bírtam úgy beleállni az emelésbe, ahogy szerettem volna. Mindig elmozgott és nem bírtam akciót végrehajtani. Nagyon ráment az 1:1-re, amikor leküldtek, akkor konkrétan pihent rajtam. Taktikai vereséget szenvedtem, sajnálom, hogy nem sikerült akciót végrehajtanom, pedig beleadtam mindent. Leverekedte a meccset – lehetett volna ez fordítva is, hogy elkezdek hátrafelé sétálgatni az első menettől kezdve, a másodikban megnyomok húsz másodpercet, mert ilyenkor úgyis visszaküldik az ellenfelet… Nekem más volt a tervem, csak sajnos nem sikerült végrehajtani. Nem sok esélyt látok rá, hogy elmenjen a döntőig, hiszen két világbajnok is van az ágon. De csodák bármikor történhetnek – mondta a birkózó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában