nagy fogás

2021.07.04. 15:47

Több mint 25 éves rekord dőlt meg a környei horgászversenyen

A horgászok több mint két mázsa halat fogtak ki, a legnagyobb példány pedig több mint 10 kilogramm volt.

Kemma.hu

Balról jobbra Török Mihály elnök, Szommer Ferenc, Barta Ádám, Decsi Zoltán, Hódos László, Szabó Zsolt, valamint a Fisch Kft. képviseletében Horváth Lajos

Forrás: kornye.hu

Tavaly nem érte el a 77 kilót a nevezők által kifogott halmennyiség a Környei Horgász Egyesület által meghirdetett versenyen, 2017-ben pedig a 37-et. Nem csoda tehát, hogy 2019-ben a 152,88 kiló kapcsán Török Mihály elnök büszkén konstatálhatta, hogy megszületett majdnem 25 éves múltú rendezvény rekordja, július 3-án, az idei horgászversenyen pedig még ezt is túlszárnyalták – számolnak be a sikerről a község oldalán.

A tó partjára reggel 43 nevező telepedett ki, a verseny déli lefújásáig 27-en mérlegeltek. Ahogy szaporodtak a számok az értékelő lapon, úgy vált egyre bizonyosabbá, hogy igen szép eredményt könyvelhetnek el az összsúly tekintetében, mígnem megszületett az összesítés: a horgászok pontosan 223,5 kilónyi halat fogtak ki, 70 kilóval többet, mint két éve, tehát új rekord született.

Az elnök szerint mindez a kedvező időjárásnak volt betudható, no meg annak, hogy talán még országos szinten is egyedülálló a környei tó halállománya. A rendkívüli eredményt a rangsor is tükrözte, hiszen míg tavaly a győztes 11 kilónyi halat fogott ki, idén ugyanez a mennyiség csak a nyolcadik helyhez lett volna elegendő.

Balról jobbra Török Mihály elnök, Szommer Ferenc, Barta Ádám, Decsi Zoltán, Hódos László, Szabó Zsolt, valamint a Fisch Kft. képviseletében Horváth Lajos
Fotó: kornye.hu

Az össztömeg rangsorának ötödik helyén Szommer Ferenc (14,06 kilogramm) végzett, negyedik lett 15,88 kilóval Hódos László, 18 kiló 56 dekával harmadik Barta Ádám. 20 kiló 82 dekát mutatott a mérleg Decsi Zoltánnál, így ő a második helyezettnek járó ajándékokat vehette át, az első helyezettet megilletőt pedig Szabó Zsolt, akit a 26 kiló 30 dekás fogási eredménye repítette az élre.

A legnagyobb halat, egy 10,56 kilós pontyot Decsi Zoltán fogta ki, így idén ő vihette haza a vándorkupát.

A versenyt Környe Község Önkormányzata és a tatabányai Fisch Kft. támogatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában