súlyemelés

2021.06.18. 16:45

Az oroszlányi súlyemelő lányok Lengyelországban remekeltek

A lengyelországi Siedlicében rendezték meg a 45. Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV) az U18-as és az U23-as korosztály számára, amelyen az Oroszlányiak Városi Sport Klubját (OVSK) két U18-as korcsoportú emelő képviselte a 71 kilogrammos Szalai Lili és a +87 kilóban induló Mikhel Eszter személyében.

P. J.

A 45. Olimpiai Reménységek Versenyén az Oroszlányiak Városi Sport Klubját két U18-as 71 kg-os Szalai Lili és a +87 kg-ban induló Mikhel Eszter képviselte,

Forrás: Beküldött

Az OVSK színeiben induló két lány kitett magáért a versenyen. Lili 82 kilogrammot szakított és 101-et lökött, ezzel a teljesítménnyel összetettben az első helyen végzett kategóriájában. A pontversenyben, ahol az összes súlycsoport teljesítményét értékelték, harmadik lett mintegy 90 versenyző közül. Lili két kupával is gazdagodott: egyiket a csapatversenyben elért második helyezésért vehette át (itt a házigazdák végeztek az élen), a másik a kiváló egyéni teljesítményéért járt. Eszter 74 kilót szakított és 90-et lökött, súlycsoportjában második lett.

– Lili a remek produkciójáért kapott egy jutalom-versenylehetőséget Spanyolországba július elseje és negyedike között. Arra a versenyre az ORV két-két legjobb leány- és fiúversenyzője szerzett részvételi jogot – emelte ki Bagócs János, az OVSK edzője.

Mikhel Eszter (balra) és Szalai Lili között a mester, Bagócs János (Fotó: Beküldött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában