zavaró

2021.05.27. 11:42

Addig randalíroztak az esztergomi fiatalok, hogy költöznie kell a műfüves pályának

Új házirendet dolgoz ki az önkormányzat annak érdekében, hogy a szabályoknak és rendeltetésének megfelelően használják a fiatalok a Budai Nagy Antal, illetve a Schweidel József utcák között található műfüves pályát – jelentette be a napokban közösségi oldalán Hernádi Ádám.

W. P.

Új házirendet dolgoznak ki, hogy megfelelően használják a fiatalok a Budai Nagy Antal, illetve a Schweidel József utcák között található műfüves pályát.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A közelmúltban lakossági petíciót adtak át a polgármesteri hivatalban az elkerített játéktér közvetlen szomszédságában élők: az esztergomlive.hu nevű oldal is megírta, hogy a lakók azt kérték a város vezetésétől, hogy „azonnal helyezzék” át a műfüves pályát.

Az ok az volt, hogy bizonyos időközönként előfordul, hogy a fiatalok a nyitvatartási időn túl is ott maradnak és éjszakába nyúlóan rúgják a bőrt. Vannak, akik hangszórókkal hangosan hallgatnak zenét, kiabálnak, sőt a palánkokat is döngetik, ezáltal pedig zavarják a lakók nyugalmát. Sőt, az ott élők azt is megjegyzik, hogy hiába van lakattal lezárva a pálya, a hálót elvágták, így simán be lehet jutni a kerítésen belülre.

Eközben a peticiok.com-on elindult egy másik aláírásgyűjtés is, mely éppen a panelházak közötti játéktér fennmaradását szorgalmazta. Indoklásként azt írták: a kikapcsolódás reményében sok kisgyermekes család jár oda, akik nem feltétlen tudnak kilométereket utazni egy másik pályához.

Hernádi Ádám nemrégiben " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közölte: egyeztetett az ott lakókat képviselő Baksa Mónikával és a megállapodás értelmében folyamatosan ellenőrizni fogják a házirendet. A következő évben pedig a pályát áthelyezik a lakótelepnek egy olyan részére, ami a sportolni vágyók számára elérhető távolságon belül lesz.

Sportolás

Az esztergomi polgárok szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen a város több helyszínén is található ingyenesen használható, szabadidős tevékenységre használható játéktér. A fitneszeszközökön kívül az Erzsébet parkban egy betonos kosárlabdapálya, Szentgyörgymezőn a „grundnak” nevezett játéktér is várja a sportolni vágyókat. Az Erzsébet parktól indul és a Duna mentén halad végig a kerékpárút, melyen jelenleg egészen Szamárhegy városrészig tekerhetünk el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában