Grundfos TKC

2021.03.24. 21:49

Az első negyedórában eldőlt a Tatabánya sorsa

A veszprémi bajnoki mérkőzést követően Tatabányára már egy jóval komplettebb Szeged érkezett, amely semmit sem akart a véletlenre, vagy még inkább a hajrára bízni…

Petrik József

Bozsovicsék túl hamar kerültek túl nagy hátrányba, ahonnan már nem volt visszaút...

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Mivel a Tisza-partiak kapusa az első tíz tatabányai lövésből kilencet is megfogott, miközben a vendégek minden támadásukból gólt szereztek, nagyon hamar tetemes előnyre tett szert a Pastor-csapat.

Szünet után aztán magukra találtak a Kék Tigrisek, ám ez már csak arra volt elegendő, hogy felzárkózzanak nagynevű ellenfelükre, és olykor ott „liheg­jenek” a vendégek nyakában. Amennyiben a házigazdák kevesebb ziccert, illetve technikai hibát vétenek, valóban kellemetlen perceket szerezhettek volna a BL-résztvevő szegedi élcsapatnak.

Bozsovicsék túl hamar kerültek túl nagy hátrányba, ahonnan már nem volt visszaút...
Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra

Sibalin Jakab: – Az első fél­idő első felében a Szeged megmutatta, hogy miért is Európa egyik legjobb csapata. Mi nagyon elfogódottan kezdtünk, ez eredményezte a nagy hátrányt. A szünet után már megvillantottunk valamennyi a valódi tudásunkból, de az elején szerzett hátrány ledolgozhatatlan volt.

Carlos Pastor: – Örülök, hogy a kupában a legjobb négy közé jutottunk, különösen, hogy az ország harmadik legjobb csapat, a Tatabánya ellen sikerült ezt kiharcolnunk, amelynek sok tapasztalt játékosa van. Itt mindig dicsőség győzni. A mai sikerünk kulcsa a jó kezdés volt, amivel gyorsan nagy előnyt szereztünk.

Kézilabda Magyar Kupa, férfi, V. forduló

Grundfos Tatabánya KC–Szeged 22-29 (9-18)

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Horváth P., Marton B.

TATABÁNYA: Bartucz – Győri M. 4/2, Bozsovics, Ilyés 2, Sipos A., Ancsin 4, Hornyák P. 3. Csere: Konecny (kapus), Zdolik, Molnár B., Debreczeni 2, Balogh Zs. 2, Sunajko 2, Juhász Á. 3, Hornyák B. Megbízott edző: Sibalin Jakab.

SZEGED: Mikler – Källman 2, Mackovsek 2, Bombac 2, Bánhidi 7, Kaspárek 2, Sostarics 6/3. Csere: Gaber, Rosta M. 2, Bodó 3, Zsitnyikov 2, Bajus 1, Szilágyi, Rea. Edző: Carlos Pastor.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0-3, 8. p.: 1-7, 15. p.: 2-12, 25. p.: 7-15, 39. p.: 14-20, 43. p.: 16-21, 56. p.: 20-28.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 3/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában