kézilabda

2021.02.23. 14:16

Első győzelmét szerezheti a Tatabánya az Európa Ligában

Az EHF Európa Ligában első győzelmére készül Matics Vladan vezetőedző csapata. Ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Kék Tigrisek svájci ellenfelének – a csoportból való továbbjutás szempontjából – még korántsem mindegy, milyen végeredmény születik.

Petrik József

Kézilabda, NB I., férfi, 18. forduló, Grundfos Tatabánya KC-Dabasi KC VSE 31-28. Képünkön: 77: Kiss Péter (Dabas), 27: Ancsin Gábor (Tatabánya), 5: Garajszki Gábor (Dabas). 20201213_Tatabánya_fotó:Hagymási Bence_Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Idén – különösen a koronavírus okozta nehézségek következményeként – elsősorban a bajnoki szereplésre koncentrált és koncentrál a tatabányai csapat. Ez ma sem lesz másképp, de ahogy Sibalin Jakab edző elmondta, a játékosok önbizalma szempontjából az Európa Ligában is nyerni kellene egy-két meccset.

– Erre kedden, a Schaffhausen ellen nyílik alkalmunk – jegyezte meg Matics mester jobbkeze. – Kielemeztük az ellenfelünk és a saját játékunkat is. A látottak alapján azt mondanám, alapvető dolgokban aligha kell változtatnunk, ám a helyzetek és a büntetők kihasználásában előbbre kell lépnünk, hiszen a svájci meccsen is megvoltak a lehetőségeink, ám azokat elhibáztuk. Gondoljunk csak bele, hogy a találkozó folyamán négy hétméterest is elrontottunk. Aztán, ahogy ez már megszokott, a pontatlanságunkhoz néhány „érdekes” játékvezetői ítélet is társult, ami szintén nem könnyítette meg a dolgunkat. A svájciak gyorsan fordulni tudtak, és a lehetőségeiket rendre belőtték. Tudom, játszani persze nem lehet hiba nélkül, de ha a fent említett dolgokat korrigálni tudjuk és koncentráltabban kézilabdázunk, sikeresek lehetünk.

Sibalin edző azt is elmondta, hogy a Tatabányának a nemzetközi porondon a hazai pálya sem volt igazán hazai. Annak ellenére, hogy a győriek remek vendéglátók, annak a csarnoknak egészen más az atmoszférája. Biztos, hogy ez sem könnyítette meg a Bányász „akklimatizálódását”. De hát ez van…

– Az utazásokat követően most már pihentebbnek tűnik a társaság, és az edzéseken is megfelelően pörögtek a játékosok, ami jó előjel. A keretünk ugyanaz lesz, mint az előző mérkőzéseken, hiszen a sérültek és a hiányzók személye nem változott. Piotr Wyszomirski kapusra és Balogh Zsoltra továbbra sem számíthatunk – emelte ki Sibalin Jakab. A svájci együttesnek két magyar idegenlégiósa is van. Császár Gábor a schaffhauseni találkozón meglehetősen sok borsot tört az orrunk alá, Bartók Donát viszont jóval kevesebb gondot okozott.

Kézilabda Európa Liga, D csoport, férfi, 8. forduló

Grundfos Tatabánya KC–Kadetten Schaffhausen (svájci)

Győr, Audi Aréna, kedd, 18.45.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában