nagy küzdelem

2020.11.20. 07:28

Hengereltek a tatai és tatabányai vívók a Magyar Kupában

A három szakág (tőr, párbajtőr és kard) legjobbjai a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mérték össze tudásukat a Magyar Kupa 1. fordulójában. Az indulók között voltak az OMS-Tata Vívó Sportegyesület párbajtőrözői közül Kun Anna, Büki Lili, és a Tatabányai SC vívója, Gnám Tamara is pástra lépett. A küzdelmek az egyéni versenyszámokkal kezdődtek, másnap a csapatok kerültek sorra.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

Egyéniben mintegy 90 fős mezőnyben a tatai és a tatabányai vívók szép sikert könyvelhettek el. Egyéniben Kun Anna ezüstérmet szerzett, csapatban szintén egy ezüsttel lett gazdagabb az OMS-Tata Vívó Sportegyesület gárdája.

Kun Anna egészen a döntőig menetelt, ahol Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok vívó állta útját. Természetesen az olimpiai bajnok volt az esélyesebb, de az asszó közepén még a tatai sportoló vezetett (6/3 volt az állás), Szász Emese beleerősített, egyenlített és végül esélyeshez méltóan a maga javára fordította az eredményt. Szász-Kovács Emese–Kun Anna: 13/9.

A másik két tatai vívó szintén derekasan küzdött, a csoportkörből Büki Lili és Gnám Tamara is továbbjutott a főtáblára. Büki Lilinek nem volt szerencséje, ő már a negyeddöntőben „kifogta” az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesét. A csörte elején ugyan még vezetett ellene a juniorkorú Büki Lili, de aztán nyert az esélyesebb Szász-Kovács Emese. Egyébként korábbi versenyeken Büki Lilinek sikerült már óriási bravúrral legyőzni a bajnoknőt. Gnám Tamara a főtáblán már nem tudott asszót nyerni.

Csapatban is nagyszerűen kezdtek a tatai lányok, az OVSE, a Debrecen és a BVSC legyőzésével simán jutottak a döntőbe. Ott a Budapest Honvéd együttese várt a tatai hölgyekre, derekasan helytállt a csapat, Kun Anna az utolsó asszóban próbált felzárkózni, de végül 7 találattal a fővárosi klub volt a jobb. Eredmény: Bp. Honvéd–OMS-Tata Vívó Sportegyesület: 45:38. A 2. helyezett tatai csapat: Kun Anna, Büki Lili és Kovács Sarolta. Edző: Plásztán Attila.

– Maximálisan elégedett vagyok a lányok teljesítményével, a két ezüstéremmel és Büki Lili eredményével is, aki juniorkora ellenére a legjobb nyolc közé került. Jól sikerült a visszatérés, ne feledjük el, a járvány miatt hosszú kihagyás után először lépett pástra a felnőtt élmezőny – mondta Plásztán Attila, az OMS-Tata Vívó Sport­egyesület vezetőedzője.

A Magyar Kupa következő, 2. fordulóját a párbajtőr szakágban november végén Tatán rendeznék meg, ha a járványügyi helyzet megengedi. Ez sajnos a jelenlegi állapotok mellett kétséges. A férfiaknál a párbajtőr egyéni versenyszámot Koch Máté (Vasas) nyerte meg, a hölgyeknél Szász-Kovács Emese lett az első. Csapatban a nőknél a Budapest Honvéd nyert, a férfiaknál a Vasas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában