NB I.

2020.02.08. 09:33

Meglepetésben bízik a Dorogi ESE a hétvégén

A másodosztályban szereplő Dorogi ESE kézilabdacsapat is megkezdi bajnoki szereplését a hétvégén.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A másodosztály Nyugati csoportjában sereghajtó, 12. helyen álló dorogi hölgykoszorúra nem vár könnyű feladat, hiszen a február 8-i szombat délutáni vendég, a Kozármisleny a harmadik helyen áll a bajnokságban.

– Öt játékos távozott a télen a csapattól Rideg Renáta, Sütő Sára, Szűcs Rita, Uresch Dóra és Sárosi Nanetta személyében. Nanetta távozására büszkék vagyunk, hiszen saját nevelésű játékosként az élvonalbeli Szombathely igazolta le. Helyükre ketten érkeztek, beállóposztra az NB II.-ből Kőszegi Dóra, míg az átlövő Potondi Diána Siófokról került hozzánk. A többieket az utánpótlásunkból pótoljuk. A felkészülésünk fizikálisan és játék szempontjából is jól sikerült, a rendelkezésre álló rövidebb idő alatt is elvégeztük az eltervezett munkát – tudtuk meg Bona Gábor Gergőtől, a csapat edzőjétől.

– A hétvégi ellenfelünk egy erős csapat, néhány éven belül az élvonalba szeretne kerülni. Nemrégiben neveztek ki új szakmai igazgatót a korábbi horvát szövetségi kapitány személyében, látható tehát az, hogy más célokért küzdenek, mint mi. Ők az esélyesek, de az őszi mérkőzéshez hasonlóan szeretnénk meglepni őket – vázolta fel az esélyeket Bona Gábor Gergő.

Bár a dorogiak idei első bajnokijukat ma vívják, tétmérkőzést már kettőt is játszottak idén. A Ligakupa A-csoportjában érdekelt együttes előbb súlyos, 37-18-as vereséget szenvedett az élvonalbeli Mosonmagyaróvár vendégeként, majd hazai környezetben 23-23-as döntetlent ért el a vele azonos osztályban és csoportban szereplő Gárdony-Pázmánd csapatával.

A két őszi vereséggel (Gárdony-Pázmánd–Dorogi ESE 31-25, Dorogi ESE–Mosonmagyaróvár 24-41) együtt a Dorog végül egy pontot szerzett, így a harmadik, utolsó helyen végzett a csoportjában és nem jutott tovább. Az utolsó hely ellenére a csoport gólkirálya a dorogi Imrei Nóra lett 23 találattal.

Kézilabda, NB I. B., Nyugati csoport, női, 12. forduló

Dorogi ESE–Kozármisleny SE

Dorog, szombat, 16 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában