siker

2020.02.11. 20:27

Eb-ezüstöt nyert birkózónk, Lévai Zoltán

Azeri ellenfelével mérkőzött meg a megyei származású birkózó, és a dobogó második fokán végzett az összecsapáson.

Kemma.hu/MTI

Lévai Zoltán (piros) és azeri Sanan Suleymanov a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjának döntõjében a római birkózó Európa-bajnokságon 2020. február 11-én. Az azeri birkózó nyert, Lévai Zoltán ezüstérmes.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezüstérmet nyert a megyei származású Lévai Zoltán a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában a római birkózó Európa-bajnokság február 11-e keddi versenynapján. A Budapest Honvéd SE junior és U23-as Eb-győztese a fináléban nagy csata után, 3-1-re kapott ki az azeri Sanan Suleymanovtól.

Ahogy a Magyar Virkózó Szövetség írja Facebook-oldalán, Lévai 1-0-ra vezetett az első menetben, ám lentről nem tudott akciózni, majd a másodikban ő került alulra, így 1-1-nél akciókényszerbe került. A folytatásban azonban az azeri ellenfél nagyon jól állt a lábán, nem igazán tudta feltörni őt Lévai. Ám egyszer sikerült összekapnia, de a dobásban benne ragadt, így végül 3-1-es azeri győzelem született. Az összecsapásról készült videót vissza lehet nézni a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) weboldalán is.

Lévai Zoltán élete első felnőtt Európa-bajnokságán döntőt birkózhatott, úgy, hogy svéd, szlovák, orosz és ukrán versenyzőket győzött le a fináléba vezető úton.

Az esztergomi származású Torba Erik, birkózója bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 63 kilogrammos kategóriájában a római birkózó Európa-bajnokság keddi versenynapján. Torba Erik bronzát követően Lévai Zoltáné a magyar küldöttség második medálja. A keddi programban Lőrincz Viktor a 87 kilós kategória döntőjében lép szőnyegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában