kézilabda

2020.02.07. 17:44

A spanyolokkal kezdi szombaton az EHF-menetelést a Tatabánya

Szombaton spanyol élcsapat ellen kezdi meg nemzetközi kupaszereplését a Tatabánya. A Kék Tigrisek már-már hazajárnak Győrbe, ahol riválisukat fogadják.

Petrik József

A spanyolok jó előjelekkel készülnek első, EHF-kupabeli fellépésükre, hiszen a szerdai bajnoki idegenben verték meg a Guadalajara együttesét, és a spanyol pontvadászatban jelenleg a harmadik helyen tanyáznak. Ez utóbbi tény, hogy a tabella harmadik helyén tanyázik, vendéglátójukról, a Tatabányáról is elmondható. Az viszont már sokkal rosszabb hír, hogy a Bányász irányítója, Győri Mátyás a Magyar Kupa-meccsen vállsérülést szenvedett, és 3–4 hétre kidőlt.

– Kiváló csapat ellen lépünk pályára a Rába-parti városban – mondta Matics Vladan, a kék-fehérek vezetőedzője. – A játékukkal a tipikus spanyol stílust képviselik, amihez nálunk leginkább a Szegedéhez hasonlítható. Nagyon nehéz dolgunk lesz az idegenlégiósokkal teletűzdelt La Rioja ellen. Különösen, hogy a januári igazolásaink miatt támadásban még keressük önmagunkat. Eddig még nem volt időnk ezt összerakni. Gondjaink ellenére igyekszünk a legtöbbet kihozni a találkozóból. Fontos lenne a jó rajt.

A mérkőzésen dán játékvezetői páros fújja majd a sípot, Karin Christiansen és Line Hesseldal Hansen személyében.

A spanyol BM Logroño La Rioját a 150 ezer lakosú városban 2003-ban alapították. Bajnokságot és kupát ugyan még nem nyert hazájában, de a kupában kétszer volt második (2013-ban és 2017-ben), a bajnokságban pedig háromszor, emellett egyszeres bronzérmes. Az ibériai együttes igazi nemzetközi alakulat. A hazai kézilabdázók mellett náluk játszik az olasz Daprin, a szerb Kukics, a horvát Kusan, a magyar Ligetvári, a brazil Hackbarth és Jung, valamint a francia Scott Junior. A gárda edzője Miguel Sánchez Migallón. Az együttes „idegenbeli” színe a sárga-kék. A La Rioja a Liga ASOBAL jelenlegi harmadikja, de azonos pontszámmal – 24-24 – áll a CD Bidasoa Irunnal.

Kézilabda EHF-kupa, férfi, 1. csoportmérkőzés

Grundfos Tatabánya KC – BM Logroño La Rioja (spanyol)

Győr, Audi Aréna, szombat, 12 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában