kézilabda

2019.11.17. 07:27

A drukkerek is készülnek a Tatabánya kőkemény EHF-meccsére

Vasárnap az ukrán ZTR Zaporozsjével játszik a Grundfos Tatabánya, az EHF-kupában. A kék-fehér drukkerek is készülnek a találkozóra.

Kemma.hu

Szombaton, hazai pályán játssza a szezon utolsó bajnokiját a Grundfos. Tatabányán a drukkerek nagy ünneplésre készülnek, és felvonulást szerveznek.

Forrás: Hajrá Tatabányai Kézilabda

Sibalin Jakab, a tatabányaiak edzője a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, hogy videóról elemezni jóval nehezebb egy csapatot, mintha az ember élőben látja. De az biztosnak tűnik, hogy az ukrán bajnokságban második helyen tanyázó ZTR-nek minden poszton legalább két bevethető kézilabdása van.

A Matics-csapat ellenfele a Bajnokok Ligája résztvevő Motor Zaporozsje mögött második az ukrán szuperligában. Az 1966-ban alapított klub gárdája eddig 14-szer nyert bajnokságot és kétszer elhódította az ukrán kupát is. Legjobb nemzetközi eredményét 1983-ban produkálta, amikor megnyerte az EHF-kupát, majd két évvel később – ebben a sorozatban – ismét döntőzött. Egyébként a kék Tigrisek ellenfele nem „foglalkoztat” idegenlégiósokat, „tiszta” ukrán csapat, olvasható a tatabányaiak " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">Facebook-oldalán.

Az ukrán alakulat jól használja ki az emberelőny-helyzeteit, mivel képzett és gyors játékosai vannak. Sibalin szerint a Tatabányának akkor lehet esélye a továbbjutásra, ha a kétszer 60 perc alatt 100 százalékos teljesítményt nyújt. A sérültek névsorában nincs változás. Csak a mérkőzés napján dől el, hogy a Füreden pályára lépő Vujovics és Balogh Zsolt a hétvégén is vállalja-e a fellépést. A találkozót két szerb játékvezető dirigálja: Marko Szekulics és Vladimir Jovandics.

Kézilabda EHF-kupa, 3. selejtezőkör, 1. mérkőzés

Grundfos Tatabánya KC–ZTR Zaporozsje (ukrán)

Földi Imre Sportcsarnok, vasárnap: 15 óra.

A Turul’s Miners a májusi tatabányai és a korábbi győri felvonuláshoz hasonlót szervez most is az EHF-kupa apropóján. A drukkerek a középsői bányász kegyeleti emlékműtől indulnak majd, a gyülekező fél kettőkor lesz, az indulás pedig kettőkor.

A szervezők kérik, hogy aki szeretne velünk tartani és bemelegíteni az őszi szezon talán legfontosabb meccse előtt, az lehetőleg kék-fehér ruhában vagy mezekben menjenek, és hozzanak magukkal, ha tudnak, dobot, füstbombát, dudát, zászlókat például.

– Mutassuk meg Tatabányának, hogy van egy csapat, amelyik évek óta öregbíti a városunk hírnevét szerte Európában, és hogy van egy szurkoló tábora akik évről-évre hallatják a hangjukat – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában