nemzetközi diadal

2019.11.05. 14:34

Esztergomi birkózócsapat nyerte az Euroligát Monacoban

Az Euroliga birkózó csapatverseny zárónapján Monacoban a Honvéd-Esztergom csapata szoros csatában a románokat legyőzve a döntőben diadalmaskodott.

Kemma.hu

Forrás: hidlap.hu

Fotó: Brilla Gergő

Monacoban rendezték az Euroliga csapatverseny sorozat utolsó fordulóját. A sorozatban a Honvéd-Esztergom birkózó csapata képviselte megyénket. A monte-carloi zárónapon szoros csatában végül az esztergomi csapat bizonyult a legjobbnak – írja a hidlap.hu.

A záróetap első mérkőzésén az ukrán csapattal kellett szembenézniük birkózóinknak. Nagyon szorosan alakult az összecsapás, amely végül az esztergomiak sikerét hozta 6:4-es arányban. A csata izgalmát az adta, hogy ha Darabos László utolsó versenyzőként nem hozza mérkőzését, akkor 5:5-ös állásnál több tusgyőzelemmel az ukránok lettek volna a párosítás győztesei.

A második mérkőzésen a horvátok következtek, akik ellen a vártnál könnyebben tudták abszolválni az ütközetet az esztergomi birkózók 9:1-es pontozással. A könnyed sikernek köszönhetően kicsit pihentebben futhattak neki a románok elleni döntőnek. Szükség is volt a koncentrációra hiszen a román Heracle egyesülete ellen hasonlóan szorosan alakult a mérkőzés, mint az első fordulóban az ukránok ellen. Ha Darabos nem hozza saját és egyben utolsó összecsapást a szőnyegen, akkor 5:5-ös állásnál több tusgyőzelemmel a románok diadalmaskodtak volna. A szerencse azonban a magyar csapat mellé állt, akik végül 6:4-es arányban be tudták húzni a döntő viadalt.

Az Euroliga versenysorozat kiváló lehetőséget kínált arra, hogy felmérhessék a birkózóink hol tartanak európai szinten, hiszen itt minőségi ellenfelekkel mérhették össze tudásukat.

A győztes csapat tagjai

Tallián Máté (38 kg), Tótok Péter (41 kg), Czuczor Dominik (44 kg), Lévai Levente (48 kg), Csomós János, Zehetner Ákos (52 kg), Juhász Benjamin (57 kg), Rein Vilmos, Marozsi Krisztián (62 kg), Mayer Viktor (68 kg), Kis Krisztián (75 kg), Darabos László (85 kg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában