nemzetközi siker

2019.11.12. 09:57

A TSC birkózója legjobb magyarként 5. helyen zárt az U23-as világbajnokságon

A Budapesten rendezett U23-as birkózó világbajnokságon a tatabányai színekben versenyző Murad Kuramagomedov legjobb magyarként 5. helyen végzett.

Kemma.hu

Október végén Budapesten rendezték az U23-as birkózó világbajnokságot, ahol több mint 50 ország közel 500 birkózója vett részt. A nemzetközi megmérettetésen megyénket és Tatabányát két TSC-s birkozótehetség is képviselte címeres mezben Réczi Bianka és Murad Kuramagomedov személyében – írja a tatabanyaisc.hu.

A nemrégiben a tatabányai klubhoz igazoló Murad a férfiak 74 kilogrammos súlycsoportjában mérte össze tudását a korosztálya legjobbjaival. Első mérkőzésén egyiptomi ellenfelet kapott, aki nem okozott nagy gondot a tatabányai kiválóságnak. Murad 10-0-ás arányban diadalmaskodott ellenfele felett. Következő mérkőzésén román ellenfelét sikerült legyőznie (5-0), akinek szintén nem sikerült pontot szereznie a bányász birkózója ellen.

Murad súlycsoportjában a legjobb magyarként 5. helyen végzett (Fotó: tatabanyaisc.hu)

Harmadik összecsapáson a döntőbe jutás volt a tét. Muradra itt már nagyobb erőfeszítések vártak. Az első menetben még vezetett a tatabányai kiválóság, végül azonban 9-5 arányban vereséget szenvedett és a harmadik helyért csatázhatott tovább. A bronzmeccsen ellenfele a már olimpiai kvótával is rendelkező mongol versenyző volt, aki ellen a mérkőzés elején még szintén előnyben volt, de végül a mongol birkózónak sikerült diadalmaskodnia 5-3-as arányban. Így Murad végül a legjobb magyarként az 5. helyen zárt súlycsoportjában a 24 induló közül.

Női 50 kg-ban Réczi Bianka harcolt tatabánya színekben. Bianka számára azonban nem alakult kedvezően a sorsolás, hiszen a 18 fős mezőnyben mindjárt egy korábbi kadet Európa bajnokkal Priceputu ellen kezdett megküzdenie. Sajnos vereség lett a vége, és mivel a román sem került a döntőbe, így Réczi Bianka is búcsúzott a küzdelmektől.

Ezek is érdekelhetik