nemzetközi sikerek

2019.10.24. 13:52

A leányvári cselgáncsozók meghódították Olaszországot

A Leányvár SE cselgáncsozói hat dobogós helyezést értek el az Olaszországban rendezett nemzetközi versenyeken.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

Spilimbergo városában a közelmúltban két megmérettetést is tartottak, mégpedig a 39. Memoriál prof. Adriána Tiberi és a Trofeo Cittá del Mosaico dal 1964 elnevezésű versenyeket. A két erőfelmérőn mindkét nem számára rendeztek küzdelmeket serdülő, ifi és felnőtt korosztályban, emellett csapatversenyt is hirdettek a szervezők.

Hat ország 52 egyesületének sportolói léptek tatamira Olaszországban, akik között a leányvári dzsúdósok kiemelkedő eredményeket értek el. Tandi Zsanett megnyerte a női +70 kg-os kategória küzdelmeit, Veres Kinga (48 kg), Farkas Ádám (73 kg) és Legény Glória (44 kg) pedig egyaránt a második helyen végzett. Utóbbi sikerének értékét növeli, hogy Glória diák korosztályúként az idősebb serdülők között lett ezüstérmes.

A harmadik helyen zárt az egyaránt 63 kg-os Hertlik Nóra és Tandi Alexa, utóbbi juniorként a felnőttek versenyében érte el ezt a kitűnő eredményt. Egyaránt az ötödik helyen zárt Hertlik Máté (40 kg), Legény Krisztián (+90 kg), Mészáros Kende (60 kg), Szlovák Mihály (+73 kg), Veres Attila (66 kg) és Vezér Teofil (90 kg).

Összességében egy első, három második, két harmadik és hat ötödik helyezést értek el a leányvári versenyzők, ennek köszönhetően pedig a csapatverseny első helyét is begyűjtötte a klub. A versenyen bíróként működött közre a leányvári küldöttségből Tandi Alexa, Veres Kinga, Maszlavér György és Schacz Balázs. Szervezők és felkészítők: Pfluger Antalné, Hertlik István, Vezér Teofil és Pfluger Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában