padlógáz

2019.09.28. 06:40

Ötödik lett Hernádi László a hegyi Európa-bajnokságon

Hernádi László a szezonzáró versenyen elért eredményeivel az összetett verseny ötödik helyét szerezte meg a hegyi Európa-bajnokságon.

Petrik József

Forrás: Beküldött

Hernádi László számára „kedves” a buzeti versenyhelyszín, mivel egy technikás pályáról van szó, ahol az elmúlt 20 évben mindig elindult.

– Ennek a futamnak nagy tétje volt az egész mezőny számára, hiszen még az Európa-bajnoki cím megszerzésének kérdése is nyitott volt. Továbbá számomra is megnyílt a lehetőség a szlovéniai futamgyőzelem után, hogy előrelépjek az abszolút hatodik helyről. Az első tréningen a harmadik legjobb időt autóztuk, a második edzést azonban kihagytuk, hogy kíméljük az autónkat a versenyfutamokra. Mi az öregecske autónkból kihoztuk a maximumot, és a második helyen értünk célba. Majd a második felfutásban is megőriztük pozíciónkat, így a dobogó „ezüst” fokára állhattunk, összetettben pedig a hatodikról az ötödik helyre léptünk előre – tudtuk meg Lászlótól.

– Mivel az Eb díjkiosztóján az első nyolc helyezettet díjazzák, a szezon elején azzal a céllal vágtunk neki a sorozatnak, hogy a tehetős, nagy csapatok között az első nyolc közé kerüljünk. A tavalyi abszolút hatodik helyünk is óriási bravúr volt, de még ezen is sikerült idén javítanunk. Így boldogan és elégedetten várhatjuk az olaszországi Trentó-i Eb díjkiosztó gáláját – mondta a tatai autóversenyző.

Nem volt messze a negyedik hely sem

Hernádi Lászlónak valós esélye volt az összetett verseny negyedik helyének megszerzésére is, ehhez David Dedeket és Jan Milont kellett volna megelőznie Buzetben. Dedek a nagy tét miatt az első versenyfutam alatt megpördült, és így csak nyolcadik lett, őt végül meg is előzte a tatai pilóta. A második edzésen a McLarennel versenyző Milon lecsúszott az útról, és csúnyán összetörte a kocsiját, így tovább nőttek Hernádi esélyei. Milon szerelői azonban a szervizkamionukban lévő tartalék alkatrészekből hibátlan járgányt varázsoltak az összetört autóból. Jan negyedikként ért be, így őt végül nem sikerült megelőzni az abszolút versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában