visszavonulás

2019.08.01. 20:00

Szögre akasztja a csukát az 50 éves, legendás kecskédi kapus

Évtizedes pályafutás zárult le vasárnap Kecskéden. Baranya Tibort, a megyei csatárok rémálmát egy öregfiúk mérkőzés keretében búcsúztatták el.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

Vasárnap a Kecskéd–Vértessomló öregfiúk-mérkőzést követően visszavonult a nagypályás labdarúgástól Baranya Tibor (képünkön zöld kapusmezben), a kecskédiek kapusa. A szeptemberben 50. életévét betöltő sportember ismert alakja a megyei labdarúgásnak: játékosként pályafutása nagy részét Kecskéden töltötte, de rövid ideig Dadon is futballozott.

Később 20 évig játékvezetőként tevékenykedett a megyei bajnokságokban, illetve megkezdte szereplését a Kecskéd öregfiúk-csapatában. Eközben belevágott a sportvezetésbe is, nyolc éven keresztül volt a Kecskéd KSK szakosztályvezetője. Ebben az időszakban a felnőttcsapat kétszer nyerte meg a megyei bajnokság első osztályát és a megyei szuperkupát, emellett egy alkalommal a Magyar Kupa főtábláján a legjobb 64-ig jutott.

– Harminc évig minden nap része volt a sport az életemnek, de ennek az időszaknak most vége. Ahogy mondani szokták, jókor kell abbahagyni, szép élményekkel hagyom magam mögött ezt az időszakot. Külön öröm volt most olyan játékosok ellen pályára lépni, akiknek közel két évtizedig én voltam a mumusa a kapuban. Csapattársaimnak köszönetet mondok azért, hogy ennyi ideig velem voltak jóban, rosszban – emelte ki a kecskédi legenda.

– Külön meglepetés volt számomra a mai mérkőzés leszervezése, hiszen nem mindenkinek adatik meg az ilyen szép búcsú. Voltak jó és rosszabb napjaim, védéseimnek köszönhetően okoztam bosszúságot és örömöt is sporttársaimnak. De egyvalamit mindenképpen magamra vállalok: mint kapus, minden gólt én kaptam, nem pedig a csapataim! – tudtuk meg a visszavonuló hálóőrtől. A búcsú egyébként szépre sikeredett, hiszen a Kecskéd 8-4-re győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában