verseny

2019.05.27. 15:50

Taroltak a tatabányaiak a tájfutó diákolimpia országos döntőjében

Két helyszínen rendezték meg Tatabányán a Tájékozódási Futó Diákolimpia országos döntőjét. Rövid és normál távon indulhattak a futók, akiknek térképpel kellett tájékozódniuk.

Kun Attila

A közelmúltban Tatabányán rendezték meg a Bridgestone Tájékozódási Futó Diákolimpia Országos Döntőjét, amelyen mintegy 600 sportoló vett részt. A versenyt a Komárom-Esztergom Megyei Tájfutó Szövetség, a Gerecse Tájfutó Club, a Megalódusz Sportegylet és a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület szervezte.

A rövidtávú versenyt a Gál István lakótelep környezetében, a normáltávút a Turul Parkerdőben tartották. A diákolimpiai versenyszámok mellett a klubok számára a főtámogatóról elnevezett Bridgestone Kupa is szerepelt a programban mint kísérőverseny, emellett megrendezték az Interfood Európa Tájékozódási Futó Diák Váltót is megyei csapatok részére.

Megyénkből ászári, baji, esztergomi, komáromi, tatai, tatabányai és vértesszőlősi iskolákból érkeztek versenyzők. A legjobban szereplő megyei intézmény a tatabányai Szent Margit Általános Iskola lett, míg a legjobb egyéni teljesítményeket rövidtávon Nagy Eszter (Tatabánya, Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola, II. korcsoport, 6. hely) és Cserna András Máté (Tatabánya, Bárdos László Gimnázium, IV. kcs., 8.), normáltávon Ódor Laura (Tata, Talentum-iskola, III. kcs., 7.) és Nagy Bence (Tatabánya, Szent Margit Általános Iskola, III. kcs., 4.) nyújtották.

A Bridgestone Kupában a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület versenyzője, Csonka Levente mindkét távon győzött kategóriájában. Megyénk váltói a lányoknál a 17. és a 22., a fiuknál a 22. és a 36. helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában