kézilabda

2019.03.19. 11:45

Juhász Ádám újabb egy évig a Kék Tigriseknél marad

Újabb egy évig erősíti Juhász Ádám a Grundfos Tatabánya KC csapatát. Az irányító nem hezitált a hosszabbítás előtt.

P. J.

Juhász Ádám (labdával) jó játékára nagy szüksége lehet a Tatabányának a Szeged ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

2020-ig ismét a Tatabánya mellett kötelezte el magát Juhász Ádám, a bajnoki bronzérmes gárda 38-szoros válogatott irányítója, aki a hetedik évadot tölti a klubban.

Névjegy

Született: 1996. június 6., Debrecen

Magassága/testsúlya: 187 cm/85 kg

Posztja: irányító

Klubjai: Debreceni SC-SI (2007–2012), Grundfos Tatabánya KC (2012–)

Nevelőedzője: Dobszai Jenő

Edzői: Nagy Péter, Debre Viktor, Sibalin Jakab, Vladan Matics

Első válogatottsága: 2016. november 2., Nyíregyháza (Lettország 24–16), Eb-selejtező

Válogatottsága/góljai: 38/74

– Nem sokat töprengtem, mielőtt elfogadtam a klubvezetők szerződés-hosszabbítási ajánlatát, mert nagyon sok érv szólt a maradás mellett – emelte ki a 22 éves kézilabdázó. – Kiskamaszként Debrecenből a legendás tatabányai egyesülethez, és az évek alatt kiderült, hogy ez remek döntés volt. Remélem, a hosszabbítás is ilyen lesz.

A terveivel kapcsolatban Ádám elmondta, hogy csapatával az EHF-kupában talán már a tavasszal is szerezhet kellemes meglepetést, de ebből a sorozatból még sok van hátra.

– A hétvégén a horvát Nexéhez utazunk két pontért – jegyzete meg. – A bajnokságban megtarthatjuk a pozíciónkat a Szeged és a Veszprém mögött, megszerezve a bronzérmet. A pontvadászatban is akadtak pillanatok – a Veszprém legyőzésére, legutóbb pedig a Szeged elleni döntetlenre gondolok –, amikor hatalmas örömet szereztünk szurkolóinknak, meg persze a mi lelkünknek, önbecsülésünknek is jót tett a mindenkit meglepő siker.

A válogatottról azt mondta, hatalmas feladatok előtt áll, mert hamarosan folytatódik az Eb-selejtező, és a gárda még a tokiói álmáról sem mondott le, ám a sikeres olimpiai kvalifikációja másokon is múlik.

További részleteket a 24 Óra március 20-i számában olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában