sport-múltidéző

2019.03.03. 16:29

Ettől a videótól minden tatabányai kézi-drukker szíve megdobban: innen indult a Grundfos

Idézzük fel a Tatabányai Bányász kézilabdacsapatának első sikerét, az 1974-es Magyar Bajnokságot.

F. M.

Hétről hétre drukkolunk a Grundfos Tatabánya KC küzdelmeinek az EHF-Kupában. A régi „Bányász” dicső menetelése a kupán vitathatatlan, hiszen múlt héten a Hannovert verte meg. Bár szurkolók egyik szeme sír a másik nevet, hiszen a legutóbbi meccsről döntetlennel távozott a csapat.

Azért idézzük fel, honnan is indult Tatabánya kézilabda sikere. Az első jelentős esemény a csapat életében, amikor 1974-ben – a vidéki csapatok közül elsőként – megnyerték az országos kézilabda-bajnokságot. Ez a győzelem volt a tatabányai kézi-csapat első lépése ahhoz, hogy fennmaradjon a sporttörténelem képzeletbeli dicsőségfalán. A győzelem nagyot lendíthetett a csapaton, hiszen ezt a teljesítményt megismételték '78-ban, '79-ben és 1984-ben is.

A csapat aztán 1969-ben és 1977-ben Magyar Kupát nyert, innen egyenes út vezetett az EHF Bajnokok Ligájára, ahol a Bányász 1977-ben a negyeddöntőig jutott. Bár azóta felnőtt két generáció, de talán a régi szurkolók közül sokan továbbadták lelkesedésüket a fiataloknak, ha a Bányászról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában