az a bal kéz

2019.03.01. 07:02

Esztergályos Patrik úgy céloz, mint az álom: ismét ő mentette meg a Bajnokokat

Esztergályos Patrik korosztályos olimpiai és világbajnok a héten már visszaszerezte a villát, most pedig a párbajtól mentette meg a Bajnokokat.

Szűr A.

A hét elején volt már sorsdöntő összecsapása Mischinger Péternek és Esztergályos Patriknak: a Kihívók és a Bajnokok egy-egy tagja volt a befejező játékos a végjátékban, ahol a Villa volt a tét. Ott is Patrik diadalmaskodott, de míg ott Péternek volt esélye, most úgy felpörgött a pályán a Gelencsér Tímeával váltóban induló tatai sportoló, hogy a gladiátornak esélye sem volt ellene a TV2 sportrealityjében: mire az ügyesség feladathoz ért, Patrik már be is húzta a két dobást, amivel megmentette a Bajnokokat attól, hogy nekik kelljen párbajra küldeniük két férfit az Exatlon következő, vagyis pénteki játéknapján.

Palik László is csak annyit tudott ordítani, miután a második karika is ráakadt a rúdra, hogy „az a bal kéz, az a bal kéz”, és bizony tényleg nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy Patrik úgy céloz, mint az álom, igen jó eredményeket ér el a különböző ügyességi feladatokon.

A 21 éves tatai párbajtőröző egyébként úgy fest, remek sporttársat is talált a sportnyelven hirtelen halálnak nevezett végjátékokhoz: a 9-9-es állásnál jövő váltóversenyeken egy-egy férfi és női játékost delegálnak a csapatok, Patrik pedig Gelencsér Timivel egy hét alatt a második győzelmet húzta így be. Ehhez Timi gyorsasága és puzzle-kirakó képessége is kellett csütörtök este, hiszen a pályaelőny nagy részét ő hozta a Kihívók új, ámde máris legeredményesebb játékosa, Huszti Kata ellen.

Ezek is érdekelhetik