jó hangulat

2019.03.16. 07:01

Emléktornával tisztelegtek Kömlődön a megyei labdarúgó-élet elismert alakja előtt

A Tatabánya öregfiúk csapata is elfogadta a meghívást a kömlődi sportrendezvényre.

K. A.

Forrás: 24 Óra

A közelmúltban elhunyt Kontra István – ismerősei, barátai körében Pista bácsi – ismert és elismert alakja volt a megyei labdarúgó-életnek, hiszen számos csapatnál edzősködött hosszú pályafutása során.

A futball mellett pedagógusként is rengeteget tett a fiatalok testi és lelki egészségéért, testnevelő tanárként nyugdíjazásáig dolgozott a kömlődi Perczel Mór Általános Iskolában, de jó kapcsolatot ápolt az ugyancsak kömlődi Hegyháti Alajos Tagintézmény diákjaival és pedagógusaival is.

Pista bácsi kezdeményezésére hozták létre a Mikulás Kupa elnevezésű kispályás labdarúgótornát, amelyen a Perczel-iskola, a Hegyháti, a tatai székhelyintézmény és a tatabányai Éltes-iskola fiataljai mérkőztek meg egymással. Meghívottként, barátságos mérkőzéseken pályára lépve a Tatabányai Bányász öregfiúk csapata, valamint Kömlőd hasonló korosztályú együttese is részt vett a tornán, hiszen Pista bácsi mindig szem előtt tartotta, hogy példaképeket állítson a fiatalok elé.

A sport megszerettetése a gyermekekkel mindig kiemelt helyet foglalt el hétköznapjaiban, fontosnak tartotta, hogy tanítványai megismerjék sérült társaikat és együtt sportoljanak velük. Támogatta, segítette a Hegyháti Tagintézmény munkáját, megismerte az értelmileg sérült gyerekek és fiatalok világát.

Közös fotón a tornán részt vevő csapatok és a szervezők (Fotó: K. A. /24 Óra)

A sportrendezvényeken megtapasztaltatta a gyermekekkel a sport és a versenyzés örömeit, ahol a fiatalok bemutathatták bátorságukat, ügyességüket, akaraterejüket. Arra tanított mindenkit, hogy nem a győzelem és a helyezés a legfontosabb, hanem a küzdelem és a közös élmény.

Pista bácsi barátai és ismerősei úgy döntöttek, hogy életre keltik az általa megálmodott és éveken keresztül megrendezett tornát. A megmérettetés a Kontra István Emléktorna elnevezést kapta, a négycsapatos verseny vándorkupáját pedig a tatabányai Éltes-iskola csapata nyerte a tatai diákotthon öregdiákjai, a tatai diákotthon jelenlegi tanulói és a Hegyháti csapata előtt.

A tornára a hagyományoknak megfelelően elfogadta a meghívást a Tatabánya öregfiúk csapata is, amely minden résztvevővel játszott egy barátságos összecsapást. A torna jó hangulatú uzsonnával és beszélgetéssel zárult, a jövő évi viszontlátás reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában