öngyilkosság

2019.02.05. 14:39

„Nem tudom, mi bánthatta ennyire” – Matics is gyászolja régi játékosát

A Grundfos Tatabánya egykori jobbátlövője, Novak Boskovics önkezével vetett véget életének. Volt edzője el sem tudja képzelni, mi bánthatta annyira, hogy ezt tegyae és magára hagyja néhány hónapos gyermekét.

Petrik J.

Megrázta a kézilabdás társadalmat a hír, miszerint a 29 éves, szerb válogatott jobbátlövő, Novak Boskovics saját otthonában lett öngyilkos. Boskovics a sikeres pályafutását szülővárosában, Crvenkában kezdte. Karrierje során szerepelt egyebek között a szlovéniai Koperben, a Tatabányában, a romániai Dinamóban, valamint az izraeli Maccabiban. A 2014–2015-ös pontvadászatban a Grundfos Tatabányát erősítette, és Matics Vladan vezetőedző keze alatt vált igazán érett, kiforrott kézilabdázóvá.

– Jól ismertem Novákot – emlékezett vissza egykori mestere. – Kicsit érzékeny, de nagyon lelkes és segítőkész „gyerek” volt. Azt is tudom, hogy apa nélkül nőtt fel, édesanyja nevelte. Aztán amikor hozzánk érkezett, Achilles-ín sérüléssel bajlódott, de nagyon hálás volt, hogy emiatt a Tatabánya nem bontott vele szerződést. Azt mondta, miután mi mindent megtettünk érte, illetve azért, hogy újra teljes értékű játékos legyen, neki kutya kötelessége ezt visszahálálni. Úgy gondolom, ezt meg is tette. A Csurgó elleni bronzmérkőzésen az ő góljainak is köszönhetően juthattunk el a hétméteres párbajig, majd szereztük meg a harmadik helyezést...

Matics mester azt is kiemelte, nagyon megviselte a játékos halálhíre, és nagyon sajnálja, hogy ez történt.

– Mint mondtam, érzékeny srác volt – említette a tatabányaiak trénere. – De nem tudom, mi bánthatta ennyire, hogy ezt tegye, hiszen mindössze csak néhány hónapos volt a gyermeke. Tudom, a szülővárosában helyezik örök nyugalomra, sajnos a gyászszertartáson nem tudok részt venni...

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123

Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503

Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111

Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

(Főoldali kép: Instagram)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában